Splitternøgen Uwe Max Jensen slæbt væk af politiet

Provokunstneren smed tøjet foran Skovgaard Museet i protest mod en nyåbnet blasfemiudstilling.

Provokunstneren Uwe Max Jensen stod kun nøgen foran museet få minutter, før politiet tog ham med.
Provokunstneren Uwe Max Jensen stod kun nøgen foran museet få minutter, før politiet tog ham med.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Stormen omkring den omdiskuterede blasfemiudstilling på Skovgaard Museet i Viborg nåede i dag nye højder, da politiet kort før åbningen måtte gribe ind og anholde provokunstneren Uwe Max Jensen.

Kunstneren - der blandt andet er kendt for at tegne DF-politikere med sin penis, lave lort på kunstmuseer og tisse på diverse ting - smed tøjet foran museet, og kun iført en ansigtsmaske med Kurt Westergaards Muhammed-tegning og med et kors bundet til sine kønsdele protesterede han højlydt over udstillingen.

- Det kan ikke passe, at vi ikke må se den her tegning i Danmark, og det kan ikke passe, at medierne ikke tør vise den. Det kan ikke passe, at vi skal være så bange, at vi ikke længere tør udtrykke os. De er simpelthen så bange for den her tegning, men det er jo kun en tegning, sagde Uwe Max Jensen kort før optrinnet til TV MIDTVEST.

Han nåede dog kun at stå nøgen i få minutter, før et par betjente hjalp ham hen til en politibil, hvor han fik bukserne på igen.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at Uwe Max Jensen er løsladt igen, og at politiets jurister arbejder på at formulere en sigtelse.

0:45
Politiet anholder en nøgen Uwe Max Jensen.