Spjald IF er årets fodboldklub

Fodboldhæder kulminationen på mange års hårdt foreningsarbejde

Den ultimative hæder for Spjald IF, der nu kan kalde sig årets fodboldklub i Danmark.
Den ultimative hæder for Spjald IF, der nu kan kalde sig årets fodboldklub i Danmark.

I hård konkurrence med tre andre klubber blev Spjald IF kåret som årets fodboldklub 2016 ved Dansk Fodbold Award, arrangeret af blandt andre DBU.

Fodboldklubben i Spjald mellem Herning og Ringkøbing var nomineret sammen med klubberne Svaneke IK, Melby-Liseleje IF og Østerbro IF.

Men hæderen tilfaldt altså Spjald IF, og det vakte jubel hos de repræsentanter fra klubben, der var med til prisoverrækkelsen.

 - Det var stort. Jeg tror man selv skal være der for at opleve momentet. Måske lyder det højtflyvende, men det var altså kulminationen på mange års arbejde, siger formanden for Spjald IF, Jørgen Vig.

Formanden kalder det et stort skulderklap til klubben og til byen og et bevis på, at mange af de ting foreningen går og laver i det daglige er rigtige.  Og sammen med en stor gruppe frivillige, har de 500 medlemmer i Spjald IF da også gjort sig bemærket på flere fronter. 

Blandt andet er der etableret multi- og kunstgræsbaner, og generelt oplever klubben stor vækst i aktivitetsniveauet.

- Jeg tror den positive udvikling kan tilskrives vores opbakning til ledere og trænere. Hvis de f.eks. kommer og vil have yderligere uddannelse er vi altid klar med støtte, fortæller Jørgen Vig videre.

Et af årets store højdepunkter i Spjald IF er den årlige fodboldturnering, Ramsing Cup, som tiltrækker hundredevis af spillere fra nær og fjern. 

- Det er en turnering, som har været med til udbrede kendskabet til vores by, og som hvert år bliver støttet af det lokale handelsliv, sluter Jørgen Vig.