Spillere forberedte sig på konkurs: - Det har været surrealistisk

HC Midtjylland-spillerne havde forsøgt at forberede sig på mandagens konkurs. Alligevel har dagen været surrealistisk.

jacob_ostergaard.jpg
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Mandag kom beskeden endelig. HC Midtjylland er gået konkurs, og dermed skal en række spillere og ansatte ud og finde sig et nyt arbejde.

En af dem, som står i den situation, er den 32-årige stregspiller Jacob Østergaard. Konkursen har dog været længe undervejs, så det er snarere en lettelse end panik, der præger Østergaard, der var anfører i klubben.

- Det er næsten bare rart at få en afklaring på, at nu ved man, at det er det, man skal forholde sig til. Nu er der ligesom en skæringsdato. Bang færdig! Og nu har man så det at forholde sig til, og så kan man trække den plan frem, man nu havde lagt frem, hvis det skulle ske. Så kan man sætte den i værk, siger han.

Det langvarige forløb har givet Østergaard og resten af holdet muligheden for at kigge frem mod næste sæson. Derfor er Østergaard og hans agent allerede i fuld gang med at planlægge, hvor den rutinerede streg skal trække i håndboldtøjet.

- Siden oktober har man jo haft de her reserveplaner. Lagt skinner for dem, hvis nu det skulle ske, siger Jacob Østergaard.

- Den har været surrealistisk

Selvom Jacob Østergaard følte sig forberedt på dagens melding, så har det altså ikke været en helt almindelig dag.

- Det har været surrealistisk. Jeg tror ikke min telefon har været stille i et øjeblik i dag, siden det blev offentliggjort, siger han.

Jacob Østergaard har da også lidt ekstra ting at se til i disse dage. Han står nemlig midt i en flytning, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

- Nu har jeg jo så tid til at flytte ind, griner Jacob Østergaard.

Handlede ikke om at vinde

Mens papkasserne mandag aften kan pakkes ud hos Jacob Østergaard, skulle han egentlig have spillet kamp mod Ribe/Esbjerg Håndbold. Grundet konkursen er klubben dog nu på vej ned i 2. division.

- Det har været en spændende sæson på mange parametre, men ikke lige det, man regnede med, da man startede på 2017/18-sænonen.

Spændende beskriver vist sæsonen så rigeligt, men i en stor del af den, har det slet ikke handlet om at få point på kontoen.

- Det har været noget sekundært. Faktisk siden oktober, har det været svært at skulle præstere i det her, siger han.

- Her efter jul har det jo ikke handlet så meget om at vinde, men om at gøre de her unge mennesker liga-klar eller klar til divionshåndbold.

1:31