Venstre-politikere uenige om bæredygtig valgkamp: - Spild af ressourcer at smide alle plakater ud

Thomas Danielsen (V) og Inger Støjberg (V) fører valgkamp på to vidt forskellige måder.

Banneret bag Inger Støjberg er på 64 kvadratmeter.
Banneret bag Inger Støjberg er på 64 kvadratmeter.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Selvom man er et blåt parti, kan man godt tænke grønt. Sådan er hovedtanken bag Thomas Danielsens (V) kampagne til folketingsvalget onsdag.

Han har derfor valgt at genbruge de plastikplader, valgplakaterne sidder på, og nogle af de valgplakater, som han brugte ved valget i 2015.

- Hvis man bare smider dem ud, som langt de fleste gør, så synes jeg, at det er spild af ressourcer. Derfor gemmer jeg altid pladerne og klistrer en ny plakat på til næste valg. Det er klart, at nogle går i stykker fra valg til valg. Dem smider man ud og kasserer i de containere, der hører til det, siger Thomas Danielsen om plastikpladerne, hvorefter han forklarer om sin genbrug af valgplakaterne.

- Det er jo spild af ressourcer at smide alle plakater ud, der ikke fejler noget som helst. Jeg gør en dyd ud af få dem gemt og opmagasineret til næste valg. Så er det i øvrigt også langt billigere.

Det er dog ikke alle kandidater i partiet Venstre, der deler Thomas Danielsens bæredygtige tanker omkring valgkampen.

Thomas Danielsen (V) foran en af sine genbrugte valgplakater.
Thomas Danielsen (V) foran en af sine genbrugte valgplakater.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Flyver med stort banner

En af dem er udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg (V).

Hun har i dag, tirsdag, sendt et fly i luften med et 64 kvadratmeter stort banner, hvor banneret opfordrer vælgere til at stemme på netop Støjberg til valget. Samtidig opfordrer hun folk til at tage et billede af flyet og lægge det på hendes Facebook-profil. Så deltager man i en konkurrence om at spise på politikerens yndlingsrestaurant, Flammen med hende selv.

- Jeg kan godt se, at det faktisk er dobbelt skidt, hvis man skal se sådan på det. For ikke nok med, at det her fly flyver rundt, men dem, der spotter flyet, kan også vinde en middag på restaurant Flammen, som virkelig er kødstedet over alle kødsteder. Så jeg kan godt se, at det er dobbelt op på, hvad man kan få kritik af. Men altså, nu er det valgkamp. Jeg må sige, at skal man løse de klimaproblemer, som vi har, og det skal man selvfølgelig, så skal det jo foregå internationalt. Så er det noget, man skal lave aftaler om og forske sig ud af, siger Inger Støjberg.

Man kan ikke gøre noget selv – for og imod

Thomas Danielsen mener dog, at man godt kan starte med at løse klimaproblemet som enkeltperson.

Især når man er politiker.

- Jeg tror, at det er vigtigt, at vi hver især forholder os til, hvordan man kan leve lidt mere bæredygtigt. Især os politikere, som skal være rollemodeller og også pålægger borgere og virksomheder at agere mere bæredygtigt, siger Thomas Danielsen.

Men hvis den tankegang skal blande sig i måde, der føres valgkamp på, så mener partifællen Inger Støjberg, at der kan kigges på flere kampagner end kun hendes.

- Så tror jeg, at man kan tage rundt og kigge på alles valgkampe, og så vil man da helt sikkert kunne finde et eller andet, som man kunne undvære. Jeg tror simpelthen ikke, at det er det her 64 kvadratmeter store banner, er det, der kommer til at gøre til eller fra. Det er nogle helt andre ting, man taler om, når det handler om klimaforandringerne og løsningen på det. Det er internationale aftaler og forskning, og så skal vi jo alle sammen kunne være her, siger Inger Støjberg.

2:23
Thomas Danielsen (V) og Inger Støjberg (V) fører valgkamp på hver deres måde. Den ene genbruger, mens den anden flyver med et banner,