Spil Dansk: De små synger for de grå

Der venter mange forskellige tilbud i Spil Dansk 2017. Nogle kommuner går endda målrettet efter at blive Spil Dansk Kommune 2017.

Børn fra Rindum Børnehus synger for ældre fra Fjordparkens Ældrecenter.
Børn fra Rindum Børnehus synger for ældre fra Fjordparkens Ældrecenter.
Foto: Pressefoto: Ringkøbing-Skjern Kommune

I anledningen af Spil Dansk 2017 venter der også i år en masse spændende arrangementer i hele landsdelen. 

I Ringkøbing-Skjern Kommune synger de små for de grå i anledning af Spil Dansk 2017. Her vil man forsøge at give kulturen videre til kommende generationer med håbet om, at børn i børnehaver og indskolinger vil besøge de lokale plejehjem og synge for beboerne.

Sangene må gerne være gamle danske sange, som beboerne kender, og som børnene samtidig får lært, så sangskatten og dermed en vigtig del af den vestjyske kultur gives videre til børnene.

- 'Skuld gammelt venskab rejn forgo' har altid haft en helt særlig plads i Vestjylland, så den sang, håber jeg meget, dette projekt vil hjælpe med at give videre til de små poder.

- Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre sang at slutte en god dag af med, siger kulturkonsulent Rebecca Molders.

Kommunen går efter at Ringkøbing-Skjern vinder titlen som Årets Spil Dansk Kommune 2017. I 2013 vandt Ringkøbing-Skjern titlen som Årets spil Dansk Kommune, og nu sigter Kultur, Natur og Fritid efter at gøre det igen.

Her kan du finde inspiration til arrangementer i Spil Dansk Ugen.

Sæt lyd til computerspil

Instrumenterne i Ørslev Kloster Skov er bygget af Finn Stubsgaard, Lyd&Leg. 
Instrumenterne i Ørslev Kloster Skov er bygget af Finn Stubsgaard, Lyd&Leg. 

I Thisted Kommune har man lavet et tilbud for de elever som er mere computerinteresserede. På workshoppen 'SpilMusik' handler det nemlig om at sætte musik og lydeffekter til udvalgte computerspil. De færdige videoklip vil efterfølgende finde vej til YouTube – hvis altså resultatet bliver nogenlunde fornuftigt, lyder det fra kommunen.

Men også her er der meget andet på den musikalske menu. Se tilbud i Thisted Kommune.

Ved Ørslev Kloster Skov I Skive Kommune er der i anledning af Spil Dansk 2017 opstillet naturinstrumenter.

- Lyt til naturens lyde og prøv selv at spille på xylofoner, trommer og klangskåle, er tilbuddet fra kulturnetværket Svanen.

De står også bag en koncert i Skive på Restaurant Strandtangen på havnen. Her optræder den internationale jazz-stjerne Miriam Mandipira & Her Danish Friends onsdag den 1. november kl. 20. Se tilbud i Skive Kommune.

Musikquiz i Herning

I Herning Kommune er der også masser af koncerter, foredrag og fællessangarrangementer. Det hele skydes i gang med koncert af Karolinekoret, som indbyder til fællessang. Det sker mandag kl. 16 på biblioteket. Her vil man senere kl. 19 kunne teste sin paratviden i musik, når Hernings store musikquiz, bliver styret af quizmaster Dorte Grout fra Herning Bibliotekerne.

Hele kommunens program kan findes her.