Spejdere kåret som årets forening

Spejderne i Klitmøller er i dag blevet kåret som Årets Forening i en landsdækkende konkurrence.

I konkurrencen Årets Forening, der er foregået på nettet, har i alt 731 foreninger været nomineret. Spejderne i Klitmøller vinder, fordi de blandt andet har formået at integrere sig i mange aktiviteter i lokalområdet - og i dag fik de overrakt førstepræmien - på 150.000 kroner. Det blev fejret på behørig vis med pandekager til både spejdere og byens borgere.  

- Jeg har det ligesom dem, der har vundet guld til OL, og hvor det kom bag på dem. Vi havde håbet på ti eller tyve tusinde kroner - nu har vi fået 150.000 - det er helt vildt, jubler Martin Eigenbroth, der er bestyrelsesformand for Klitmøller Spejderne.

Årets Forening er en ny pris indstiftet af Go’on for at hylde de mange foreninger, der skaber liv og sammenhold i det lokale Danmark. Go’on er en kæde af tankstationer, der primært ligger uden for de større byer og dermed i områder, hvor det netop er foreningslivet, der binder de lokale sammen.

- Dem der går forrest, og de ildsjæle der er med heroppe i Klitmøller-spejderne, de er simpelthen med til at holde de lokale kørende, og det er den sammenhængskraft, og de ildsjæle, der er brug for i det her vandkantsdanmark, som alle går og snakker om, siger Mick Myllerup Kjær, Administrerende direktør i Go'On.  

Små og store foreninger har lige gode chancer

Stemmetallet er blevet sat i forhold til foreningens størrelse. På den måde er det ikke kun er de store foreninger, der har haft en chance for at vinde. I finalerunden var der 17 foreninger, der kæmpede om titlen som årets forening.