Sparta-leder stopper

Lederen af det omdiskuterede opholdssted Sparta er stoppet med omgående virkning. Det sker efter en kritisk rapport fra Socialtilsyn Midt.

Michael Poulsen, der hidtil har været leder af det omdiskuterede opholdssted Sparta, er stoppet med omgående virkning. Det skriver han i et brev til medarbejderne på opholdsstedet, som TV MIDTVEST har fået indsigt i.

Fonden Sparta har været under skærpet tilsyn fra Socialtilsyn Midt siden februar, og det er en kritisk rapport fra tilsynet, der betyder at Michael Poulsen må stoppe som leder. Ifølge brevet til medarbejderne fra Michael Poulsen, vurderer tilsynet, at Sparta ikke har haft styr på dokumentation og instruktion.

- Blandt andet i relation til dette har bestyrelsen og undertegnede i fællesskab besluttet, at jeg trækker mig tilbage som leder på Fonden Sparta, skriver Michael Poulsen i brevet.

Problematisk rapport

Anker Søndergaard, der er bestyrelsesmedlem i Fonden Sparta, bekræfter tirsdag aften over for TV MIDTVEST, at Michael Poulsen stopper som leder.

- Der har været nogle ting i Socialtilsyn Midts undersøgelse af Fonden Sparta, der gør, at vi er blevet enige med Michael om den beslutning, siger Anker Søndergaard.

Bestyrelsesmedlemmet gør klart, at Michael Poulsen ikke er fyret fra Fonden Sparta, og man arbejder med at finde en anden rolle til ham.

Fonden Sparta har ansat socialrådgiver Pia Ernst som ny leder.

17:00:

Artiklen er opdateret med nye oplysninger.

Se dokumentar fra den 24. februar 2014 om forholdene på Sparta:

Nu står flere nuværende ansatte frem, og fortæller at Sparta ellers gør alt for, at kommuner og tilsynsmyndigheder aldrig opdager, hvad der sker på institutionen.