Sparkle Roll: Derfor er B&O interessant for os

Et kinesisk selskab har meldt offentligt ud, at de er interesseret i at købe samtlige aktier i Bang & Olufsen.

Sparkle Roll ejer i forvejen 5,57 procent af aktierne i Bang & Olufsen, men nu vil de overtage alle aktier, hvis de erhverve dem til en "fornuftig pris". Det kinesiske selskab Sparkle Roll, der er specialiseret i salg af luksusvarer som biler, ure og eksempelvis B&O's varer. 

- Sparkle Roll har fulgt Bang & Olufsen siden 2012, og vi er begejstret for selskabet og dets produkter. Selskabets innovationskraft og reelle værdi af det danske brand er anerkendt i hele verden. Vi er overbevist om, at Bang & Olufsen vil drage fordel af en ny ejerstruktur, for at selskabet kan frigøre ressourcer og accelerere i vækst og konsolidering. Derfor har vi nu undersøgt muligheden for at komme med et bud på samtlige aktier i Bang & Olufsen, skriver Sparkle Roll i en pressemeddelse. 

Men kineserne vil ikke investere for enhver pris. 

- Mens vi fortsat arbejder  hen imod at foretage et bud på alle aktier i Bang & Olufsen, er der fortsat en række ender, der skal mødes. Under alle omstændigheder skal vi være komfortable i forhold til at komme med et bud til en pris, vi finder rimelig. Prisen skal afspejles i virksomhedens potentiale, men også den betydelige usikkerhed og investering, der er nødvendig for at sikre yderligere udvikling og vækst.

Den offentlige udmelding fra Sparkle Roll afslutter flere måneders spekulation om, hvor der kunne være interesseret i at overtage Bang & Olufsen. 

I 2012 besøgte Sparkle Group B&O anført af den kinesiske filmstjerne Jackie Chan. 
 

2:28
Jackie Chan besøgte Bang & Olufsen tilbage i 2012.