"Spareplanen får mærkbare følger"

Politikerne i Viborg er enige om at spareplanen vil kunne mærkes.

Pape_til_mode001.jpg

Kommunale besparelser på mellem 110-140 mio. kr. i Viborg kommune i 2011 vil få mærkbare følger for kommunens borgere. Det er Viceborgmester Ib Bjerregaard fra Venstre og Teknikformand Søren Gytz fra SF enige om.

- Det ser umiddelbart ud til at være et gennemarbejdet sparekatalog. I det er der også en del uproblematiske forslag.  Den største udfordring bliver derfor ikke at finde de ca. 110 mio. kroner, selv om det selvfølgelig vil kunne mærkes. Nej den største udfordring står slet ikke i kataloget, siger Viceborgmester Ib Bjerregaard.

Ifølge ham bliver udfordringen blandt andet:

- At overholde budgetterne for 2010 og få rettet op på overskridelserne fra 2009 på især børne- og ungdomsudvalgets område. Det bliver barsk på skolerne og de kommer til at betale for den dårlige styring af området i 2009.

Også teknikformand Søren Gytz fra SF har været ude at kommentere på spareplanen. Han siger følgende:

- For SF er det afgørende, at de kommende besparelser sker med størst muligt hensyn til de svageste og mest udsatte borgere, ligesom det er indlysende, at der skal skaffes balance i den kommunale økonomi. Det er det sociale område og specialundervisningen der er steget kraftigt, dvs. områder hvor effekten af regeringens politik er slået igennem", siger Søren Gytz Olesen.