Spareplan vokser - børnene holder for

Politikerne i Ringkøbing-Skjern skal spare 87 millioner på børne-området. Socialdemokrat advarer om, at det kan smadre en kommunal kerneydelse (Arkivfoto).

Boernehave150713.jpg

Kravene til besparelser i Ringkøbing-Skjern kommune lyder på 200 millioner, og næsten halvdelen - 87 millioner - skal findes på børneområdet. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Oprindeligt var der varslet besparelser for 150 millioner, men det er nu vokset til 200 millioner.

- De 87 millioner på børneområdet er et voldsomt stort tal, og fastholder man det, så er der stor risiko for, at det vil smadre vores kerneydelser. Og det kan vi ikke acceptere, siger socialdemokraternes John G. Christensen til avisen.

Venstres Lennart Qvist er formand for børne- og familieudvalget, og han erkender, at 87 millioner lyder af meget, men mener at det er muligt at finde pengene på et budget, der er på næsten en milliard. Han peget på, at børnetallet falder, og at der blandt andet kan ligge en besparelse i at samle pasningen af de 0-6-årige i landdistrikterne, så dagplejen og børnehusene bliver til én samlet enhed frem for to.

Den endelige spareplan skal falde på plads i forbindelse med budgetlægningen efter sommerferien.