Spareøvelse: Medbring eget tøj på fødegangen

Det er nye (spare)tider på de danske fødeafdelinger. For fødende i både Viborg, Holstebro og Herning betyder det, at de selv skal medbringe tøj og dyne til babyen.

Baby150713.jpg
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

Sørg selv for de praktiske ting til dig selv og barnet, når du bliver indlagt på føde - og barselsgangen.

Det er allerede virkeligheden flere steder i landet. På Skejby Sygehus skal den fødende sågar selv medbringe mad og drikke. Det skriver Jyllands-Posten mandag.

Helt så galt står det endnu ikke til på fødeafdelingerne i både Viborg, Holstebro og Herning, men også her forventer personalet, at der er nye tider på vej.

- Jeg kan sagtens genkende billedet, og der er ingen tvivl om, at vi er så pressede på budgetterne, at vi er nødt til at ændre på en række ting for at spare penge i fremtiden, lyder det fra chefjordemoder for Hospitalsenhed Midt, Ann Fogsgaard, til TV MIDTVEST.

Nødt til at prioritere

Som det er nu, så skal de fødende endnu ikke medbringe tøj hverken til sig selv eller barnet, men chefjordemoderen forudser, at det kun er et spørgsmål om tid, før de fødende selv skal medbringe i hvert fald dyne, betræk og tøj til den nyfødte. Det handler om at spare penge og tid på tøjvasken.

- Faktisk er de fleste forældre meget positive overfor den del. De kan sagtens forstå, at vi er nødt til at prioritere ressourcerne. Og for mig er det jo langt vigtigere, at jeg kan prioritere, at der er en jordemoder til hver fødende, forklarer Ann Fogsgaard.

Der er i følge chefjordemoderen ikke noget, der tyder på, at de fødende ligefrem selv skal sørge for forplejningen, mens de er indlagt, men det kan meget vel blive virkelighed, at de også skal medbringe tøj til eget forbrug i fremtiden.