Sparekasse: Sådan er den nye ejer

Den Jyske Sparekasse har været en særdeles aktiv spiller med flere fusioner på bogen.

DenJyskeSparekasse.jpg

Når Den Jyske Sparekasse overtager Spar Salling, er den lille Salling-sparekasse bare én blandt flere, der er kommet under vingerne.

Den Jyske Sparekasse, som har hovedsæde i Grindsted, overtog i marts i år Sparekassen Farsø og meldte allerede da ud, at den havde mod på mere.

- Med tre fusioner på seks år og nu en stor geografisk udstrækning er Den Jyske Sparekasse stadig åben for fremtidige fusioner, der tager udgangspunkt i de samme værdier som os, oplyste bankledelsen i forbindelse med fusionen.

2011 - et hårdt år

Samtidig er Den Jyske Sparekasse absolut ikke gået ram forbi i det seneste regnskabsår. Med et underskud før skat på 136,3 millioner kroner blev Sparekassen også ramt af markante nedskrivninger på landbrugsengagementerne.

I 2012 er der ifølge Den Jyske Sparekasses hjemmeside reserveret endnu store beløb til nedskrivninger.

Alligevel kan Sparekassen fremvise en solvensprocent på 15,1 procent mod et krav på 8 procent i 2011, og med sine 20.994 garanter er det i høj grad "storebror", der flytter ind i Salling. Spar Salling havde godt 3000 garanter, som alle mister, hvad de havde skudt ind i deres lokale sparekasse.

 

Læs mere på Den Jyske Sparekasses hjemmeside. Og se interview om overtagelsen med direktøren, Claus E. Petersen her:

1:40