Sparekasse: Sådan er den nye ejer

Den Jyske Sparekasse har været en særdeles aktiv spiller med flere fusioner på bogen.

Når Den Jyske Sparekasse overtager Spar Salling, er den lille Salling-sparekasse bare én blandt flere, der er kommet under vingerne.

Den Jyske Sparekasse, som har hovedsæde i Grindsted, overtog i marts i år Sparekassen Farsø og meldte allerede da ud, at den havde mod på mere.

- Med tre fusioner på seks år og nu en stor geografisk udstrækning er Den Jyske Sparekasse stadig åben for fremtidige fusioner, der tager udgangspunkt i de samme værdier som os, oplyste bankledelsen i forbindelse med fusionen.

2011 - et hårdt år

Samtidig er Den Jyske Sparekasse absolut ikke gået ram forbi i det seneste regnskabsår. Med et underskud før skat på 136,3 millioner kroner blev Sparekassen også ramt af markante nedskrivninger på landbrugsengagementerne.

I 2012 er der ifølge Den Jyske Sparekasses hjemmeside reserveret endnu store beløb til nedskrivninger.

Alligevel kan Sparekassen fremvise en solvensprocent på 15,1 procent mod et krav på 8 procent i 2011, og med sine 20.994 garanter er det i høj grad "storebror", der flytter ind i Salling. Spar Salling havde godt 3000 garanter, som alle mister, hvad de havde skudt ind i deres lokale sparekasse.

 

Læs mere på Den Jyske Sparekasses hjemmeside. Og se interview om overtagelsen med direktøren, Claus E. Petersen her:

01:40 Luk video