Spar Mors jagter tidligere kunders millioner

Garantkunder risikerer at skulle betale op mod 14 millioner kroner tilbage til Spar Mors.

Normalt plejer det at være kunderne, der har noget tilgode hos en bank, der er krakket. Men i Spar Mors tilfælde kan det muligvis gå den anden vej.

Konkursboets kurator mener, at nogle af kunderne skal betale garantpenge tilbage.

Kuratorens beregninger viser nemlig, at banken rent juridisk blev insolvent som resultat af, at 129 kunder hævede deres garantpenge i Spar Mors. Det er argumentet for, at Vestre Landsret nu begynder at undersøge, hvor vidt kunderne skylder banken penge.

- Der står i sparekassens vedtægter, at garantkapitalen hæfter for sparekassens gæld. Og at de kun kan hæve deres penge, hvis sparekassen opfylder solvenskravene i lov om finansiel virksomhed, siger advokat og kurator Carsten Raasten til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Derfor vil advokaten nu have de 129 kunder til at betale penge tilbage til sparekassens konkursbo. Et beløb der kan nå op på 14 millioner kroner.

Seks prøvesager i gang

I dag begyndte den første af de seks prøvesager, som Vestre Landsret i Viborg skal igennem. De seks sager er af forskellige karakter, og ud fra dem tages der stilling til, hvilke sager, hvis nogen, der skal for retten.

Det er det statsejede selskab Finansiel Stabilitet, der finansierer sagerne.

Se med i nyhederne kl. 19.30, hvor vi møder pensionist Poul Emil Kjærgaard, der risikerer at miste 825.000 kroner.

02:06 Luk video