Spar 15.000 kroner om året - på et par timer

Bankerne har kronede dage for tiden, og det kan komme os forbrugere til gode. Her har vi samlet fire råd til, hvordan du sparer op til 15.000 kroner om året.

Du kan spare mange penge ved blot at ringe til din bank.
Du kan spare mange penge ved blot at ringe til din bank.

Bankerne i Midt- og Vestjylland har det bedre, end de har haft i mange år. Og det kan også komme dig til gode. 

Inden for de sidste uger har bankerne i regionen fremlagt regnskab for 2016, og det ser rigtigt godt ud for de lokalt forankrede banker. Faktisk har flere af bankerne leveret historisk høje overskud.

I den forbindelse har TV MIDTVEST spurgt Morten Westergaard, direktør hos prissammenlignings-portalen MyBanker.dk, om, hvordan forbrugerne kan få en bedre pris ud af sin bank. For det er mange penge, der kan spares.

- Det er ikke usædvanligt, at en kernefamilie kan spare mellem 10-15.000 kroner om året, siger han.

Hvis du har været i din bank i over fem år, så er der en stor chance for, at du kan spare penge, ifølge Morten Westergaard.

- Jo længere du har været i en bank, jo større chance er der for, at du kan spare penge, siger han.

Tag fat i din bank

Som det første råd til at spare penge i din økonomi, siger han, at du skal gennemgå sin økonomi mindst én gang om året.

- Vi anbefaler altid, at man mindst én gang om året bruger en halv time og kigger sine rentesatser igennem. Selvom du indhentede den bedste rente for et år siden, er det ikke sikkert, at det er den bedste rente nu, siger Morten Westergaard.

Det andet råd er, at du tager kontakt til din bank og spørger, om du betaler det rigtige i rente. Ofte vil man opleve, at man kan få det samme til lavere pris. 

- Man kan gå ned i pengeinstituttet og spørge om det er den rigtige pris man betaler. Mange vil opleve, at de kan få et møde, hvor man kan få bedre vilkår, siger Morten Westergaard. 

For at få det bedste tilbud skal du dog også finde ud af, hvad der bliver tilbudt andre steder, så du skal sætte dig ind i, hvad andre banker tilbyder. Det er det tredje råd. 

Morten Westergaard sammenligner det at vælge bank med at købe køleskab.

- Når du køber et stort køleskabet til hjemmet, så går du heller ikke ned og køber det første og bedste køleskab. Du finder det bedste køleskab til prisen, siger han. 

På den måde sætter du din økonomi i udbud og finder ud af, om din nuværende bank har den bedste pris.

Det fjerde råd er, at du skal være parat til at skifte bank. Når du har indhentet tilbuddene fra de andre banker, kan du tage et møde med din nuværende bank og spørge, om de kan matche det. Hvis de kan det, har du sparet penge uden at skifte bank. Hvis de ikke kan, så har du et konkret tilbud, du kan tage imod.

- Det eneste bankerne har respekt for er, at kunderne forsvinder, siger Morten Westergaard fra Mybanker.dk.