Spærene på plads i ny Tinghallen

Byggeriet af den nye Tinghallen i Viborg begynder efterhånden at ligne noget.

Spærene på Tinghallen i Viborg bliver opført i denne uge.
Spærene på Tinghallen i Viborg bliver opført i denne uge.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Den nye Tinghallen i Viborg er for alvor begyndt at tage form. I denne uger bliver spærene på det nye Kongres- og Musikhus nemlig sat på plads.

- Selve montagen af gitrene gik vi i gang med i mandags, og hvis vejret holder, er vi færdige på fredag, fortæller Bent Storgaard, der er projektchef hos Dansk Halbyggeri, der står for projektet.

Spærene, der i øjeblikket bliver løftet på plads, vejer ikke mere end 12 ton.

- Det eneste, der næsten kan genere og nu, er, hvis det begynder at blæse. Ellers er vi forberedte på det, der kan komme. 

1:25
Her fortæller Bent Storgaard om det store projekt. 

Følger tidsplanen nøje

Scenetårnet fra 2006 er stort set det eneste, der er bevaret fra det gamle byggeri. Resten blev revet ned i foråret 2018. Planen er, at den 5500 kvadratmeter store ombygning og de 2100 kvadratmeter tilbygning skal stå klar foråret 2020. Projektchefen er optimitisk.  

- Vi følger tidsplanen meget nøje. Der er altid noget uforudset, når man laver sådan en ombygning, men vi har arbejdet med det i lang tid, og vi har indbygget, at der vil komme noget uforudset, siger Bent Storgaard.

Selve byggeriet af den nye Tinghallen koster 62,5 millioner kroner. De samlede udgifter vil dog løbe op i næsten 105 millioner kroner.

1:53
Her kan du se indslaget om Tinghallen. 
Foto: TV MIDTVEST, arkiv