Sosu-assistent fyret for tyveri

Filmet af overvågningskamera i 89-årigs lejlighed - nægter sig skyldig.

120711_Sosu.jpg

Sosu-assistent Milka Andersen henvendte sig tirsdag på jobcentret i Struer for at melde sig ledig - hun er blevet fyret af sin arbejdsgiver Struer Kommune efter, at politiet har sigtet hende for at stjæle fra en 89-årig kvinde på plejecentret Enggården.

Selv siger hun, at hun er uskyldig og føler sig dårligt behandlet.

Sagen begyndte, da den 89-åriges barnebarn fik mistanke om, at der løbende forsvandt penge fra mormorens lejlighed. Han satte derfor et overvågningskamera op i lejligheden - og gik til politiet, da billederne viste Milka Andersen tage penge fra en dåse, der stod ovenpå køleskabet.

Politikommissær Henrik Glintborg fra lokalpolitiet i Holstebro oplyser, at Milka Andersen er sigtet for at stjæle 1000 kroner. Tyveriet skete ifølge sigtelsen den 14. juni - politiet er endnu ikke færdig med at efterforske sagen.

Blev bedt om at hente penge

Milka Andersen forklarer selv, at den 89-årige kvinde havde bedt hende hente nogle penge i kagedåsen. Struer Kommune har en intern regel om, at der altid skal være to medarbejdere til stede, når det drejer sig om beboernes penge..

- Men de regler bliver ikke håndhævet i praksis. Så det kunne lige så godt have været en hvilken som helst anden kollega, der kunne være taget i den situation, siger Milka Andersen.

Derfor tog jeg pengene - interview med Milka Andersen:

0:37

  Den 89-åriges barnebarn Jesper Gregersen forklarer her, hvordan han reagerede på mistanken om tyveri fra mormorens lejlighed:

1:45