Sort uheld i rally-gyser: Ikke til at forstå

Christian Jensen og Freddy Pedersen kørte fremragende og lå til at forsvare deres danske mesterskab - men blev stoppet af en motorskade i næstsidste prøve.

Så tæt på - og så alligevel ikke.

Rallykøreren Christian Jensen fra Ans mistede lørdag aften chancen for at forsvare sit danske mesterskab efter en ren gyserafslutning på den sjette og sidste DM-afdeling på vejene omkring Herning og Ikast.

- Det er det ubarmhjertige ved motorsport. Alting var klart og serveret for os, og så måtte vi udgå. Det er slet ikke til at forstå, sagde Christian Jensen til TV MIDTVEST efter den dramatiske finale.

Ildflamme fra udstødningen

Christian Jensen og co-driver Freddy Pedersen fra Bjerringbro lå inden sidste afdeling på en andenplads - fire point efter de førende Ib Kragh og Mie Petersen.

Den midtjyske duo kørte fremragende i deres Peugeot 207 og lå længe til at vinde DM-afdelingen og dermed det samlede danske mesterskab. Men i næstsidste prøve gik det galt - ikke på grund af en kørefejl, men på grund af en eksplosion i motoren, hvilket gjorde det umuligt at gennemføre.

- Motoren sagde en mærkelig lyd, og så kom der en stor ildflamme ud af udstødningen, og så døde den fuldstændig, fortalte Christian Jensen.

Midt i skuffelsen havde han dog også overskud til at kigge fremad.

- 2013 har ikke været vores sæson, men vi ved, at vi kan køre fra de andre, når vi har en god dag, så vi skal bare i gang med 2014.

Nye danske mestre blev Tim Svanholt og Carina Møller i Mitsubishi Lancer. Ib Kragh og Mie Petersen, der førte DM-serien før sidste afdeling, sluttede som nummer to, mens Christian Jensen og Freddy Pedersen endte på tredjepladsen.

 

Christian Jensen forklarer her, hvorfor det gik galt i næstsidste hastighedsprøve:

01:16 Luk video

 

Den nye danske mester Tim Svanholt fortæller om den spændende afslutning - og kapløbet med Christian Jensen:

01:41 Luk video

 

 

Se indslag fra søndag aften, hvor vi følger op på den dramatiske aften på vejene omkring Herning og Ikast.

02:30 Luk video

 

 

Se TV MIDTVESTs indslag fra lørdag om den dramatiske afslutning på DM-serien her:

03:54 Luk video