Sort tirsdag: Fyresedler på stribe hos Siemens i Brande

Et endnu ukendt antal medarbejdere har i dag mistet jobbet hos vindmølleproducenten Siemens

siemens3.jpg

Stemningen har været trykket det meste af dagen på hos vindmøllevirksomheden Siemens i Brande, hvor en varslet massefyring i dag har kostet stribevis af ansatte jobbet.

Virksomhedens pressechef, Rasmus Windfeld bekræfter overfor TV MIDTVEST, at alle de fyrede medarbejdere, inden dagen er omme, vil have fået besked.

Hvor mange fyringer, der rent faktisk rammer afdelingen i Brande, ønsker Rasmus Windfeld ikke at fortælle.

Farvel til 400 ansatte

På landsplan vil Siemens, som led i en omfattende spareplan, tage afsked med cirka 400 medarbejdere. 

Formanden for Industrigruppen hos 3F Midtjylland, Torben B. Andersen bekræfter, at en række medlemmer allerede har henvendt sig til fagforeningen, i forbindelse med fyringerne hos Siemens i Brande.

- Vi har ikke et overblik over, hvor mange der har fået en fyreseddel i Brande. Det bliver klart i løbet af de kommende dage, fortæller Torben B. Andersen her til aften.

Han oplyser videre, at fyringerne omfatter såvel timelønnede som funktionærer på virksomheden.

- Det er naturligvis et hårdt slag for alle der bliver fyret, specielt her op til jul.  Men, med de opsigelsesvarsler vi kender, bliver de fyrede medarbejdere først ledige omkring 1. februar, fortæller 3F formanden.

Tredje gang i år 

Det er tredje gang i 2017 Siemens fyrer medarbejdere i Danmark. Tidligere på året lukkede virksomheden vingefabrikken i Engesvang og senere blev der også fyret på afdelingen i Aalborg.

- Det giver naturligvis udfordringer når der skal skaffes nye jobs til så mange fyrede. Men vi håber det kan lykkes. Der er tale om dygtige folk med specialviden og længere uddannelser, og de kan bruges rigtig mange steder, mener Torben B. Andersen.

3F arrangerer allerede torsdag i denne uge en jobmesse i Remisen i Brande.

Det sker i samarbejde med en række andre fagforeninger og Ikast-Brande kommune. Her vil de fyrede medarbejdere fra Siemens få rådgivning om jobmuligheder og opkvalificering.