Søren Pape: Vi har ikke været tydelige nok

Tidliger Viborg-borgmester Søren Pape erkender en slingrekurs i Det Konservative Folkeparti. Det er flere års manglende politisk fokus, der har afkastet et nyt lavpunkt for partiet.

- Vi har ikke været tydelige på, hvad Det Konservative Folkeparti står for og bærer med sig, siger Søren Pape Poulsen til Ugebrevet A4.

Ifølge den tidliger Viborg-borgmester, der nu sidder som Det Konservative Folkepartis formand i Folketinget, er det flere års manglende politisk fokus, der er skyld i, at vælgeropbakningen er på et historisk lavpunkt.

Ved valget i juni var tilslutningen blandt vælgerne på 3, procent.

Søren Pape kigger indad, og er selvkritisk. Han peger selv på 'Stop-kampagnen' som et eksempel på, hvordan De Konservative ramte ved siden af med blandt andet begrebet nazi-islamisme:

- Kampagnen fik ikke den tiltænkte effekt og det boost, vi havde håbet på. Vi fik masser af taleetid, ja .me noget af det kom til at fylde så meget og var så kraftigt i sit udtryk, at det tog overhånd og fik en negativ drejning, og det blev vi fanget i. Det må vi bare lære af, for der ramte vi ikke rigtigt, siger Søren Pape til nyhedsbrevet.

De Konservatives rolle

I den indeværende periode vil man se et jordbundent parti, hvor De Konservative vil forsøget at holde sig på god fod med de øvrige partier i blå blok.

- Jeg går ikke i krig med de andre partier, for intet parti vinder ret meget ved - på langt sigt - at udse sig et parti at gå i krig med, siger Søren Pape.

I den forlængelse vil metoden ved forhandlingsborndene blandt andet være at undgå at komme med ultimative krav.

- Hvis vi kommer med ultimative krav, er det den sikreste måde at melde sig ud af forhandlingerne på. Nogle gang skal man være klar til at gå en omvej for at nå målet. Vi har ikke tænkt os at puste os op, for de partier, der hele tiden kravler op i toppen af træerne, bliver hurtigt uinteressante, siger Søren Pape.