Søren Pape undrer sig over kritik

Salget af navnet på Viborgs fodbold-stadion er blevet et varmt tema i de landsdækkende medier - Søren Pape Poulsen siger, at han fuldt ud står ved beslutningen og afviser, at der var tale om ulovlig støtte til fodboldklubben.

120814SoerenPape1.jpg

Den nye konservative leder, Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen, kan ikke forstår, hvorfor sagen om navnet på Viborgs fodboldstadion tirsdag er eksploderet i de landsdækkende medier.

- Det undrer mig, at den her sag er blevet så stor. Prøv at tage rundt i landet og se, hvordan blandt andre energiselskaber mange steder har stadionavne, sagde Søren Pape Poulsen til de mange journalister, da han tirsdag var til møde på Christiansborg.

I april fik Viborg Kommune kritik af Statsforvaltningen, som kaldte kommunens behandling af sagen for ulovlig. Men Søren Pape Poulsen understreger, at han fuldt ud står ved den beslutning, der blev truffet af et flertal i byrådet.

Markedsføring - ikke ulovlig støtte

Sagen stammer fra 2011, da byrådet besluttede, at det kommunalt ejede selskab Energi Viborg skulle betale 3,25 millioner kroner for et treårigt navnesponsorat af fodboldklubben Viborg FF's hjemmebane.

Kommunens fremgangsmåde er i medierne blevet udlagt som ulovlig støtte til fodboldklubben Viborg FF - men det afviste Søren Pape Poulsen.

- Det handler om en virksomhed, der køber markedsføring som enhver anden virksomhed gør for at få flere kunder. Jeg minder om, at der er mange erhvervskunder, der går til fodbold. Og når man så et stadionavn, er det selvfølgelig fordi, at de erhvervskunder blandt andet skal købe el hos et energiselskab, sagde han.

1:12
Han har været formand for de konservative i under en uge, og allerede i dag kom Søren Pape så i landspolitiske problemer på baggrund af en flere år gammel sag i Viborg Kommune.