Søren Pape svinger leen over Eva Kjer Hansen

De Konservativse formand, Søren Pape, fra Bjerringbro har tirsdag aften udtrykt mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Pape_fyrvaerkeri.jpg

De konservative har på et pressemøde torsdag aften udtrykt mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Dermed må ministeren efter alt at dømme forlade sin post.

De Konservatives udmelding kommer efter, at Eva Kjer Hansen tidligere i dag var i samråd om landbrugspakken på Christiansborg.

- Vi kan ikke have tillid til en minister, der ikke giver et retvisende billede, lød det fra Søren Pape på pressemødet.

Syv forskere har kritiseret landbrugspakken, som de kalder for misvisende, fordi flere års miljøeffekter lægges sammen i ét år, og at pakken derfor fremstår som et plus for miljøet allerede i år. Dermed fremstår den mere grøn, end den i virkeligheden er.

Landbrugspakken giver blandt andet landmændene lov til at gøde mere, og den ophæver de såkaldte randzoner, der har til formål at beskytte naturen og miljøet mod gødning og sprøjtemidler.

Ministeren har vildledt

- Det her handler ikke om indholdet i pakken, men om at de Konservatives tillid til ministeren er væk. Hun har ikke behandlet de Konservative på en tilfredsstillende måde, sagde Søren Pape.

- I de Konservatives øjne har Eva Kjer Hansen vildledt dem, lyder det fra TV 2 NEWS’ politiske redaktør, Anders Langballe.

- Vi er så ordentlige, at når vi har indgået en aftale med dansk landbrug, så løber vi ikke fra den. Derfor har vi ikke længere tillid til Eva Kjer Hansen, siger Søren Pape.

Dermed understreger de Konservatives partiformand, at de stadig støtter op om landbrugspakken.

Chefredaktør på Børsen, Anders Krab-Johansen, er ikke imponeret af Søren Pape. Han mener ikke, at man kan vælte Eva Kjer Hansen og samtidig stemme for landbrugspakken. 

Det skrev han på Twitter kort pressemødet:

Møde blandt blå blok

Lars Løkke Rasmussen har meldt ud, at han indkalder lederne af de blå partier til møde klokken 21 for at se, om regeringen fortsat har et flertal. Det skriver han på Twitter:

Søren Pape understreger, at han og de Konservative stadig står bag regeringen, hvis det ikke indebærer Eva Kjer Hansen som minister.

- Det er ikke mit problem. Vi bakker regeringen og den nuværende statsminister op, men vi kan ikke se på hvad som helst.

- Vi kan ikke acceptere, at offentligheden ikke får et retvisende billede. Vi vælter ikke regeringen, den kan vælte sig selv, lød det fra Søren Pape til spørgsmålet om, hvorvidt de Konservative kan siges at være skyld i, at regeringen kan komme til at stå uden et flertal.