Søren Gade med i ny kogebog

Søren Gade er blandt de otte kendisser, der laver sin livret til en ny kogebog med fokus på vestjyske råvarer.

Søren Gade er hoppet i noget lidt anderledes arbejdstøj end han plejer. Han skal nemlig stå i køkkenet på Nørre Vosborg for at lave to af hans livretter. Han er en af de otte vestjyske kendisser, der i en ny kogebog skal være med til at sætte fokus på landsdelens gode råvarer.

I samarbejde med en kok skal de lave to vestjyske livretter med lokale madvarer. Søren Gade har valgt to favoritter, som han husker tilbage fra barndommen - andesteg og pighvar.

- Jeg lavede mad, da jeg var lille. Min mor var alene med min bror og jeg, så vi skulle hjælpe til med at klare husholdningen. Min mor var fra landet, så vi fik en halv gris en gang imellem, derfor spiste jeg meget grisekød som lille. Når der var fest, fik vi andesteg, og det var en af grundene til, at jeg har taget det på menuen til kogebogen, siger han.

Forfattere vil udbrede kendskabet til vestjyske råvarer

Bogen bliver lavet af Netværket Madlandet i Vest for at øge kendskabet til de råvarer, der bliver produceret i Vestjylland. Anne Grethe Bjarup Riis og Tørfisk skal også en tur i kokkedragten for at lave deres vestjyske livretter til bogen.