Søren Gade bliver direktør

Den tidligere forsvarsminister Søren Gade fra Holstebro har fået nyt job. Han skal være administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Søren Gades nye arbejdsplads bliver fremover Axelborg i København, hvor han skal være administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer.

 - Jeg har fået et drømmejob. Jeg bliver ansat i en politisk orienteret organisation med stor betydning også for Midt- og Vestjylland, siger Søren Gade til TV/MIDT-VEST.

Ny rolle

Der er en særlig udfordring i jobbet for den forhenværende politikker.

 - Jeg skal vænne mig til at agere som embedsmænd, hvor jeg før var politikeren, siger Søren Gade.

Søren Gade overtager stillingen efter Carl Aage Dahl, som fratræder jobbet. Han starter i jobbet på onsdag.

Den rette mand

Søren Gade er valgt som ny administrerende direktør i et felt af stærke kandidater.

 - Vi har valgt Søren Gade, fordi vi mener, han har de rette kvalifikationer til at føre vores organisation videre mod målet, om at få de bedste rammevilkår for vores erhverv, så vi kan vedblive med at producere verdens bedste fødevarer og fortsat bidrage til udviklingen og sikringen af dansk økonomi og danske arbejdspladser, siger formanden for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen og fortsætter:

- Udover hans stærke personlighed og gode kommunikationsevner har han den rette baggrund til jobbet. Han har indgående kendskab til politiske processer samt et godt netværk både i erhvervslivet og i den politiske verden.

Landbrug og Fødevarer er en interesseorganisation for landbruget. Erhvervet stod i 2011 for en eksport på 117 milliarder kroner.

Søren Gade beholder sin adresse i Holstebro. Han vil dog samtidig have en bolig i København.

Hør Søren Gade fortælle om sit nye job her:

03:09 Luk video

 

 

02:01 Luk video