Sonja og Svend Aage flyttede 300 kilometer for at bo på en ø

Sonja og Svend Aage Jeppesen fra Ulfborg tog springet og bor nu på den lille ø Omø.

Ulla og Svend Aage Jeppesen tog springet fra Ulfborg til Omø, og er nu lærerpar på Danmarks mindste skole.
Ulla og Svend Aage Jeppesen tog springet fra Ulfborg til Omø, og er nu lærerpar på Danmarks mindste skole.
Foto: Kai Hartmeyer, TV MIDTVEST

Sonja og Svend Aage Jeppesen havde i årevis boet i Ulfborg, mens de begge arbejdede som lærere. Men de havde samtidig lyst til nye udfordringer i livet.

Det blev til et stort spring på 300 kilometer fra Vestjylland til den lille ø Omø i den sydlige del af Storebælt. Nu er de begge ansat på Danmarks mindste skole.

-Vi så en annonce i vores fagblad og søgte den opslåede stilling på Omø, nærmest lidt for sjov, og regnede bestemt ikke med at få den, fortæller Sonja og Svend Aage Jeppesen i programmet Ø-hop.

Stor var overraskelsen, da de fik besked på, at stillingen som lærerpar var deres.

- Og så begyndte det for alvor at blive spændende, fortæller de to vestjyder.

Elevtallet på Omø skole har de seneste år svinget mellem fem og otte. Skolen er blevet bibeholdt, da der vil være langt for eleverne til skolen i Slagelse Kommune på Sjælland. Alene overfartstid med færgen er hver vej en lille time.  

Vi har mere om springet fra Vestjylland til Omø i Ø-hop på TV MIDTVEST Mokka søndag aften klokken 19:55 - eller du kan se hele afsnittet allerede nu lige her.

28:04
På Agersø har de ry for at blive gamle. Og så finder vi en fin gourmet restaurant. På Omø finder vi Danmarks mindste skole. Tag med på Ø-HOP og få pulsen ned.