Sommerhusudlejer: Det vil lejerne have

Efterspørgslen på sommerhuse ved Vesterhavet er rekordstor. Udlejeren Novasol-Dansommer giver dig her tips til, hvad lejerne gerne vil have

0:49
Hør Lars Christensen fra Novasol-Dansommers råd til sommerhusudlejere hér:

Udlejningen af sommerhuse har sat rekorder i Danmark i 2016, hvor der har været en stigning i antallet af udlejede husuger på 7 % sammenlignet med 2015. Men alligevel er nogle huse nemmere at leje ud end andre.

Mens man kunne forestille sig, at det var spa og sauna, der trak, så er det ikke tilfældet, ifølge Lars Christensen, der er områdeleder hos Novasol-Dansommer Vestjylland. Han siger, at det ikke længere er nødvendigt at have spa og sauna.

- For nogle år siden sagde vi til sommerhusejerne, at der skulle være spa og sauna i husene, men det er ikke et must længere, siger han.

Den vigtigste faktor i forhold til at leje ens sommerhus ud er afstand til stranden.

- Det allerbedste er beliggenheden. Jo tættere du er på stranden, jo bedre. Så det er det allervigtigste, siger Lars Christensen. 

- Derudover er det et must, at det er et godt og velplejet sommerhus. Hvis det er det, så er der kunder til det.

Dette er ifølge Lars Christensen de eneste to ufravigelige krav, der er til udlejningshuse. Men da 75-80 % af lejerne er tyskere, er der også stor efterspørgsel på, at der kan modtages tysk fjernsyn i sommerhusene. Adgang til internet betyder også en del.

På dette tidspunkt ser det bedre ud med bookningerne for 2017, end det gjorde på samme tidspunkt i 2016, så der er måske endnu et rekordår på vej for dansk sommerhusudlejning.