Sommerhussalg på vej mod rekord

Mæglerne i Søndervig har haft flere påske-fremvisninger end de plejer. 2018 tegner til at blive et nyt rekordår.

Det går strygende med sommerhussalget, og især her i påskedagene har der været travlt.

Hos mæglerne i Søndervig har de haft flere påske-fremvisninger end de plejer - og 2018 tegner til at blive et nyt rekordår.

quoteDer er tryk på alle kedler. Vi har kørt ude hele påsken og haft flere mand i sving.

Kasper Palnov, ejendomsmægler, Estate Boligcenter Vestjylland

- Vi havde en rigtig god påske i 2017, så er den her blevet endnu bedre, siger Lars Kvist, der er indehaver af EDC Søndervig.

- De købere vi er ude med nu, de begynder også at have optimismen med sig. Det vil sige, at der er ikke så meget vi skal side og bøvle med og slås med om de sidste få håndører.

Lav rente og lovændring

Det er blandt andet den lave rente og en lovændring for realkreditlån fra maj sidste år, der har gjort det lettere for de forskellige mæglere at få solgt.

- Der er tryk på alle kedler. Vi har kørt ude hele påsken og haft flere mand i sving. Og der er booket mange fremvisninger. Der er sågar også solgt godt, fortæller Kasper Palnov, ejendomsmægler, Estate Boligcenter Vestjylland.

Det er ikke kun i Søndervig, der er opsving i sommerhussalget.

I 2015 blev der i de første tre kvartaler ifølge Nybolig solgt 4.599 sommerhuse i Danmark. Sidste år var det tal steget til 6.213. Det er en stigning på 35 % på bare to år. 

 
 

- Det går rigtigt godt på boligmarkedet i øjeblikket og det går rigtigt godt i dansk økonomi, så der er kommet en hel anden købelyst og optimisme, og det smitter også af på sommerhusmarkedet, siger relationschef Thomas Hovgaard fra Nybolig. 

Det går strygende med sommerhussalget, og især her i påskedagene har der været travlt