Sommerhusejere rasende på Stormrådet

Utilfredsheden med Stormrådets beslutning om de steder, der blev erklæret stormflod breder sig. Nu viser det sig, at manglende måleudstyr er med til, at Kystdirektoratet ikke kan måle, hvor slemt det har været.

Hyggen er forsvundet fra flere sommerhuse i Handbjerg. Det er stormen Bodils skyld. Flere steder stod vandet op med 60-70 centimeter overalt. Sådan var det for Johannes Ruby i Handbjerg. Men fordi Stormrådet ikke har anerkendt området som værende ramt af stormflod, kan sommerhusejerne ikke få en krone fra deres forsikringer. Flere sommerhusejere i området overvejer lige nu om deres sommerhus overhovedet kan reddes.

- Jeg var da helt sikker på, at vi naturligvis skulle være omfattet af stormskaderne, fortæller sommerhusejer, Johannes Ruby fra Handbjerg.

Kystdirektoratet har ikke haft måleudstyr

Stormrådet har taget beslutningen om, hvor der skal erklæres stormflod ud fra målinger fra Kystdirektoratet. Men i blandet andet Struer og Handbjerg er der én vigtig detalje, der mangler. Der er ikke nogen vandstandsmåler. Derfor må Kystdirektoratet foretage et skøn i forhold til de nærmeste målestationer i Skive og Lemvig.

- Det er meget hurtigt efter hændelsen, at der skal afgives en udtalelse fra Stormrådet. Der har henover weekenden ikke været tid til at tage ud og se på alle lokaliteter, forklarer Carlo Sørensen, kysttekniker i Kystdirektoratet.

V: Redegørelse fra ministeren

Situationen med Bodils ødelæggelser og manglende forsikringsdækning efter stormfloden får nu Venstres Thomas Danielsen ind i kampen mod Bodils efterdønninger. Han kræver nu en redegørelse fra ministeren.

- Det er stærkt kritisk det her. Jeg har bestilt en redegørelse fra ministeren, fordi vi skal have klargjort, hvad der ligger til grund for, at man ikke har nogle måleinstrumenter derude, men alligevel kan de afvise at give erstatning, siger han.

I dag siger Stormrådet til TV MIDTVEST, at hvis der er borgere, der er utilfredse med afgørelsen og mener, at Stormrådet har overset steder og områder, så vil de se på omfanget igen. Det kræver at der kommer en indstilling om det fra Kystdirektoratet.