Sommerhuse sikret mod oversvømmelse af simpel fiberdug

I sommerhusområdet Sunddraget på Thyholm har de sikret sig mod oversvømmelser med en simpel fiberdug. Men Kystdirektoratet vil ikke udvide forsøget.

Stormen Egon var sidste år hård ved sommerhusområdet Sunddraget på Thyholm. Flere af husene stod under vand, som de har gjort mange gange før.

- Jeg har oplevet at stå op, og så var der 10 centimeter vand over hele gulvet. Den sidste gang kunne jeg ikke bo heroppe i tre måneder. Huset skulle udtørres, fortæller Mogens Bjørnkjær.

Sommerhusområdet Sunddraget ligger helt ud til Limfjorden. Og det er langt fra problemfrit. 

Men nu sku det gerne være slut med oversvømmelser. Grundejerforeningen har nemlig fundet en løsning, der er lige så enkel, som den er effektiv.

Som et forsøg har foreningen fået lov til at forstærke 200 meter af den 600 meter lange naturlige vold på stranden med en indvendig fiberdug. Den sikrer, at volden ikke bliver skyllet væk, når stormen raser.

- Jeg er sikker på, at hvis vi ikke havde haft den der fiberdug, så havde vi også været oversvømmet her i vinter med stormen, siger Magnus Schødt, der er formand for Grundejerforeningen Sunddraget.

Sommerhusejerne har nu søgt om lov til at forstærke resten af volden - en ansøgning som Kystdirektoratet i et foreløbigt svar har afvist. Direktoratet mener, at man skal vente til den treårige forsøgsperiode udløber.