Sommerhuse i fare for oversvømmelse

Sommerhusområde i Vesthimmerlands Kommune får problemer, når vandet kommer.

DMI varsler, at der i aften kan komme vindstød af stormstyrke i Nordjylland - men også at vandstanden stiger til omkring 1 meter og 80 i den vestlige del af Limfjorden.
    
Klavs Bojesen fra Beredskabet i Vesthimmerlands Kommune siger til DR Nordjylland, at man er klar ved pumperne i Løgstør og Lendrup - men lige nu er han ikke så bekymret over varslet.
    
- Lige nu ser det ud til, at det ikke er noget, der giver os problemer det næste døgns tid. Vi kører almindeligt beredskab indtil vi når en vandstand på 1 meter og 40 over daglig vande. Først derefter går vi i gang med at røre på os, fylde sandsække osv.

Får problemer i sommerhusområde  

Havnen i Løgstør kan klare en vandstand, der er 10 centimeter højere end den vandstand, der varsles lige nu. Her vil det største problem så blive vand, der skvulper ind over kajkanten.
    
Værre vil det blive for sommerhusene ved Lendrup Strand. Her har man netop fået lov til at kystsikre - men den er ikke på plads endnu.
    
- Der vil vi helt sikkert få et problem ude. Men her må vi gøre, som vi plejer - nemlig sikre med sandsække og så pumpe os ud af problemerne.