Sommerhuse er revet væk

Flere udlejningsbureauer melder alt udsolgt af feriehuse. Der skal flere udlejningshuse til, hvis væksten i turismen skal fortsætte, lyder det.

Når danskere skal booke feriehuse på nettet, bliver de i højere grad mødt med beskeden “Vi kunne desværre ikke finde nogle ledige sommerhuse”.

Antallet af udlejede feriehuse er nemlig historisk højt, og udlejningsbureauerne skriger derfor på flere huse at udleje i højsæsonen.  

- Vi appellerer alt, hvad vi kan til husejere, om de kan undvære deres sommerhuse i et par uger, siger Lars Christensen, som er ejerrådgiver hos Novasol Vestjylland.

I Danmark findes der omkring 222.600 sommerhuse, men kun 38000 af dem lejes ud. Derfor har udbuddet svært ved følge med den stigende efterspørgsel.

Savner politisk handling

Hos Feriepartner Thy i Vorupør har de også for længst tager skiltet med “Ledige sommerhuse” ind.

- Jeg tror, vi ligger fem procent over sidste år, som var vores bedste år nogensinde. Så det er jo rigtig dejligt. Nu skal vi bare have nogle flere sommerhuse at leje ud,  siger Hanna Amdisen, som er daglig leder hos Feriepartner Thy.

I dag kan sommerhusejere leje deres sommerhus ud for 21000 kroner uden at svare skat. I maj foreslog feriehusudlejernes brancheforening at hæve beløbet for at få flere til at leje ud, men det blev nedstemt i Folketinget.

I år tegner ellers til at blive endnu et rekordår for udlejerne, og de savner derfor politisk handling.

- Skal vi have yderligere vækst i turismen med sommerhuse, så er vi nødt til at have nogle flere enheder. Det kan enten være flere, der lejer deres sommerhuse ud, eller også kan det være, at der bliver givet lov til at bygge nogle flere sommerhuse, siger Lars Christensen fra Novasol Vestjylland.

Omkring halvdelen af Danmarks udlejede sommerhuse ligger langs vestkysten.

 

Flere vestjyske sommerhusudlejere kæmper for at følge med efterspørgslen og må melde alt udsolgt