Sommerhus brændte ned til grunden – nu er årsagen fundet

Politiets brandteknikere har fundet frem til, hvorfor onsdagens brand i et sommerhus ved Rønbjerg opstod.

0:27
Sådan så det ud, da voldsomme flammer brændte et sommerhus ned til grunden i Rønbjerg.

De to familier fra Mejrup, der onsdag morgen fik efterårsferien afbrudt prompte af en voldsom brand i et sommerhus ved Rønbjerg, har nu fået svar på, hvorfor flammerne opstod.

Det fortæller Jeanette Kolding fra lokalpolitiet i Skive.

- Vi har haft vores teknikere ude for at vurdere ulykkesstedet, og der er overvejende sandsynlighed for, at det er en teknisk fejl på et elkabel under terrassen, der er skyld i branden, lyder det.

Reddede børnene ud af vinduet

Det var familiefaren Lars Bræmer, som pludselig opdagede, at der var ild i sommerhuset, hvor tre voksne og syv børn skulle overnatte.

Børnene blev reddet ud af vinduet, og alle nåede uskadte ud.

- Der var så meget ild, og jeg tænkte bare, at det her var noget, der skulle reageres hurtigt på, så vi ikke ville brænde inde. Så jeg råbte og skreg til alle, at de skulle komme ud af huset, sagde Lars Bræmer onsdag efter brandulykken.

Episoden har også gjort indtryk på hans 13-årige søn Mikkel.

- Jeg tænker bare, at det er heldigt, at alle kom ud. Hvor er det heldigt, at min far stod op og så ilden, for jeg tænker, at hvis er bare var gået et minut mere, så kunne vi alle sammen være døde. Det er vildt at tænke på.

Sommerhuset, der brændte helt ned til grunden, var udstyret med en røgalarm, som ikke nåede at aktivere, fordi branden opstod ude på terrassen.

2:23
Syv voksne og tre børn måtte flygte ud af brændende sommerhus gennem et vindue for at slippe derfra i live.