Solskinsrekord påvirker chartersalget

Maj måned bliver ifølge DMI den solrigeste måned i Danmark siden målingerne begyndte i 1920. Det gør det noget sværere at sælge charterture til danskerne netop nu.

Adm. direktør i Bravo Tours kan godt mærke, at det er sværere at lokke danskerne til at købe en charterrejse i disse uger.
Adm. direktør i Bravo Tours kan godt mærke, at det er sværere at lokke danskerne til at købe en charterrejse i disse uger.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Hos Bravo Tours i Herning sælger de egentlig godt med charterrejser for tiden. Men det er rejser i skolernes sommerferie, til efteråret og til vinter. Nå det kommer til charterferien eller afbestillingsrejsen lige nu og i juni ser salget straks sløjere ud - og det kan tilskrives det gode sommervejr i maj.

- Vi kan godt se, at dem der plejer at skulle rejse inden for nogle dage eller en uges tid, dem skal vi råbe lidt højere for at fange og få fat i, og de vil heller ikke betale så meget, som de normalt skulle gøre. Så lige nu må vi sige, at der er der nogle billige rejser, hvis man er frisk på at komme ud i verden, siger administrerende direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj.

Han har været i branchen i mange år, og må erkende, at denne maj måned herhjemme har været særligt god for danskerne men knap så god for rejseselskabet. 

- Jeg tror aldrig, jeg har oplevet før i mine mange år, at det har været så fantastisk vejr i maj måned. Vi plejer ikke at skulle så langt ned i pris, som vi er lige nu for at sælge rejser, konstaterer han.

Selvom sommervarmen ser ud til at fortsætte herhjemme forsøger han og sælgerne alligevel at sælge sommerrejser til danskerne den kommende måned med rabat. 

- Kan man rejse nu her og specielt i midten af juni og et par uger frem, så er der en god handel at gøre, hvis man er frisk på at tage en rejse til udlandet, frister han.

Man skal dog ikke have alt for ondt af rejseselskaberne. Ifølge Peder Hornshøj så har det dårlige danske sommervejr sidste sommer betydet, at salget af charterferier i skolernes sommerferie har været og fortsat er rigtig godt.