Solskin giver mersalg: - Solen styrer hvor mange vi er på arbejde

En historisk varm og solrig maj måned var fantastisk for Haveoasen i Lind. Det er dog ikke hele havecenterets historie, der har været lige nem.

11:04
I Lind ved Herning er der fyldt med blomster fra væg til væg i Haveoasens drivhuse.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Mange har et arbejde, hvor arbejdsugen ligger ret fast, men i Lind er antallet af medarbejdere, der er på arbejde, afhængige af, hvordan vejrudsigten ser ud.

I plantecentret Haveoasen ved Herning sælger de i år rigtigt mange sæsonplanter i forhold til samme tidspunkt sidste år. Faktisk dobbelt så mange.

- Vi kan se, at vi sælger over dobbelt så mange sæsonplanter som samme tidspunkt sidste år. Så det er tomater, agurker og sommerblomster, siger Jonas Rahbek, der er teknisk ansvarlig. 

Det er Iver Andersen, der ejer stedet. Han driver både Haveoasen og Kollund Planteskole, og det gode vejr i maj måned gav travlhed i butikken. Det skyldes solen.

- Hvor mange vi skal være på arbejde i weekenden, og hvor mange varer, jeg skal bestille hjem, det bestemmer solen langt henad vejen, siger Iver Andersen. 

Jo mere sol, desto mere arbejde i haven. Så simpel er ligningen, og derfor gavner solen forretningen.

God beliggenhed, skidt timing

I år går det ret godt i butikken med den gode placering, men havecentret havde en hård opstart.

Haveoasen åbnede i 2008 med en placering, hvor man kan se drivhusene fra messemotorvejen. Den 13. marts åbnede de dørene. Cirka to uger efter ramte finanskrisen for alvor Danmark.

- Der var ikke nogen, der havde hørt om den famøse krise endnu. Den startede cirka 14 dage efter, siger Iver Andersen.

De klarede sig dog igennem krisen til trods for den dårlige timing. Og det går rigtig godt for forretningen, som blandt andet er en del af verdens største blomsterleverandør, Interflora.

Som en del af Interflora får man ikke kun ordrer fra Danmark. Man får også fra fjerne kyster.

- Vi har haft ordrer fra både USA og Kina, siger blomsterdekoratør Per Svolgaard Larsen.

Haveoasen breder sig ud over 3500 indendørs kvadratmeter plus alt det areal, som er udendørs.