Solhungrende danskere amok i stegt flæsk

På en uge i juli købte danskerne 1,2 millioner skiver stegeflæsk svarende til 44 tons. Det giver rekordtravlhed på Danish Crowns slagteri i Herning.

1,2 millioner skiver stegeflæsk. Så meget af grundingrediensen i Danmarks nationalret solgte Danish Crown til landets dagligvarekæder på en uge i juli, og det kan mærkes på slagteriet i Herning.

- Det svarer til 44 tons og er helt vanvittigt. Vi har aldrig solgt så meget før, så danskerne må siges at gå amok i stegt flæsk, siger Dennis Harder Sørensen, fabrikschef for Tulip Fresh Meat Herning.

Efter hans mening blev den enorme appetit efter stegeflæsk hjulpet på vej af flere dagligvarekæders kampagner med tilbud på stegeflæsk i uge 28.

- Samtidig har vi ikke haft sommervejr af betydning, så måske har nogle fundet trøst i en gang stegt flæsk med persillesovs, gætter Dennis Harder Sørensen.

Han kan desuden melde om en vækst på 38 procent i Tulip Fresh Meats samlede ugentlige sommersalg af pølser, stege, culotter, kamme og marinader i forhold til sommeren 2016.

- Vi er oppe på 93 tons om ugen mod 67 tons sidste år. Det er vi selvfølgelig meget tilfredse med. For eksempel rykker grillbryst, spareribs og stege som skinkeculotter, kamsteg og nakkesteg med barbeque-, hvidløgs- eller ølmarinade. Det ser lækkert ud og er nemt at tilberede, og så vælger man det, når man står ved køledisken i supermarkedet. Men den traditionelle herregårdskotelet med ben på er også en succes, konstaterer Dennis Harder Sørensen.

Uventet sommerhit

Endvidere kan han melde om et nyt og uventet sommerhit.

- Vi har et godt salg af panerede varer som karbonader, schnitzler og koteletter. Det plejer vi ellers aldrig at køre med i grillperioden, siger Dennis Harder Sørensen.

Efter hans mening kan den panerede succes hænge sammen med et godt salg af disse varer i forsommeren i dagligvarekæderne, som så besluttede at fortsætte med dem om sommeren.

- Og det virkede altså. Men de klassiske grillbakker med to eller tre varianter – der kan være marinerede nakkekoteletter og hakkebøffer eller spareribs – er der en fin afsætning af, understreger Dennis Harder Sørensen.