Soldater skal have ordentlig velkomst

De seks hundrede soldater, der inden for de kommende uger vender hjem efter et halvt års tjeneste i Afghanistan, skal modtages for fuld musik.

300109Soldater2.jpg

Både soldater, pårørende og feltpræster har kritiseret modtagelsen af tidligere hold hjemvendte soldater. Derfor bliver det helt anderledes, når seks hundrede soldater snart vender hjem fra Afghanistan. Den 26. februar samles de seks hundrede soldater fra garnisoner over hele landet på kasernen i Holstebro. Efterfølgende vil soldaterne marchere gennem Holstebros gågader iført ørkenuniformer og med Prinsens Musikkorps i front. Soldaterne og deres pårørende slutter af i Musikteatret til borgmestertale og stand-up underholdning. Også Poul Krebs vil optræde med den sang, han har komponeret om hjemvendte soldater.

Stor betydning for soldater og pårørende

Tidligere har hjemvendte soldater holdt parade på kasernerne, og det har ikke været synligt for offentligheden, hvad der foregik. Det betyder meget for såvel de pårørende som soldaterne, at man nu gør det synligt for alle, at Danmark har soldater af sted, fortæller chefsergent og projektofficer Preben Hein fra Jydske Dragonregiment.De seks hundrede soldater, der har været i Afghanistan, ankommer drypvist til Danmark i løbet af februar.

HER KAN DU HØRE, HVAD CHEFEN FOR JYSKE DRAGONREGIMENT - OBERST KURT MOSGAARD - SIGER OM BETYDNINGEN AF EN ORDENTLIG VELKOMST:

2:54