Soldater mindes med flag

Dagen idag er officiel flagdag, hvor man mindes de danske soldater, der er udsendt i kamp. Ceremonier flere steder i landsdelen.

FlagMindeDag.jpg

På billedet er det en kransenedlæggelse fra Skive Kaserne, som er et af de steder, hvor flagdagen idag er blevet markeret. Her deltog blandt andre ligestillings- og beskæftigelsesminister Inger Støjberg i gudstjeneste og kransenedlæggelse ved mindemuren og mindesten på kasernen.

Tidligere statsminister deltog i Viborg

I Viborg deltog NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i mindehøjtideligheder, og han deltog også i den særlige mindegudstjeneste bagefter.

Holstebro mindes også

I Holstebro var der fra morgenstunden parade på kasernens paradeplads, hvor der blev lagt en krans til minde for regimentets faldne. Derefter var der march til Holstebro Kirke, hvor der var særgudstjeneste og tale ved byens borgmester HC Østerby.

Flagdagen er en ny tradition

Flagdagen blev indført sidste år, som en ny og varig tradition i Danmark. Den er skabt til ære for samtlige danske soldater, der har været og er udsendt siden 1948. Læs mere om den ved at klikke i boksen til højre i artiklen.