Solbrune muskler på scenen

Det var de helt store drenge og piger, der gæstede Herning lørdag. 143 mænd og kvinder dystede om at blive danske mestre ved DM-stævne i MCH Herning Kongrescenter.

- De er da værd at se på, kom det dæmpet fra en af de lidt mere modne, kvindelige tilskuere under mændenes indledende konkurrence.

Beundringen kom både tydeligere og højere til udtryk fra nogle af de yngre, der tydeligvis havde en personlig interesse i nogle af de præsentable drenge.

Bodybuilding er ikke for tøsedrenge

En af deltagerne er Brian Nielsen fra Pårup ved Ikast. Sidste år blev han dansk mester i Fitness.

- Jeg har brugt det sidste år på at forberede mig på dette DM, for det er noget helt andet, der kræves ved bodybuilding. Man skal være meget større, siger Brian Nielsen.

- Jeg træner, fordi jeg godt kan lide at være i god form, og at være tilfreds med det jeg ser, når jeg ser mig selv i spejlet. Men det er den fedeste oplevelse at stå scenen og at høre publikum heppe på én og familie og venners tilråb sådan en dag som i dag, siger han videre.

Det er ikke træning det hele. Kosten er også vigtig for at musklerne kan stå knivskarpe. En af de rigtig store drenge fortæller, at han har levet af ris og kylling de sidste 4 måneder. Fitnessmesteren tænker også på, hvad der kommer i munden.

- Det kræver også meget opmærksomhed på kosten at være bodybuilder, specielt den sidste tid op til en konkurrence spiser jeg meget fedtfattigt og proteinrigt, siger Brian Nielsen.

Ikke danskerbleg

Ved dagens arrangement var der rig mulighed for at supplere energidepoterne og musklerne i et væld af stande og boder, der solgte energidrikke, energibarer og et stort udvalg af proteinprodukter - og ikke mindst af selvbrunende cremer og spraydåser.

- Ja, posering og den solbrune farve er en stor del af sporten. Vi er på kursus i posering, og det ville se underligt ud, hvis man kom helt "danskerbleg" op på scenen, siger Brian Nielsen.

bb4.jpg

bb3.jpg

bb2.jpg