Søger asyl kun for at stjæle

Politiet mistænker flere hviderussiske tyve for at søge asyl i Danmark kun for stjæle.

080812_Butikstyv.jpg

Lars Sejr er uddeler i SuperBrugsen i Vildbjerg, og kender alt for godt til hviderussiske tyve. I august tog han to af slagsen på fersk gerning i sin butik, se overvågningsbilledet her i artiklen. En tredje var på spil i Super Best et andet sted i byen. De tre viste sig senere at være asylansøgere, der boede på Røde Kors asylcentret i Thyregod.

Politiet ser et mønsterOg det er ikke det eneste eksempel. Blandt andet har flere butikker i Brande haft problemer med hviderussiske tyve, og de gange hvor gerningsmændende er blevet fanget, har det vist sig at være asylansøgere. Det får nu Politiet til at advare om, at det kan være en form for organiseret kriminalitet. Hviderusserne ved nemlig godt, at de ikke kan få asyl i Danmark. Så når de alligevel søger, så kan det være for at få et "gratis ophold" i landet, samtidig med at det giver dem mulighed for at tage på tyvetogt, vuderer Midt- og Vestjyllands Politi.

Bøder har ingen effekt

Asylansøgerne har ingen penge, og kan derfor ikke betale de bøder, som de bliver idømt. Og inden sagen når at blive behandlet yderligere, er asylansøgerne forlængst blevet sendt tilbage til deres hjemland, og så ender tyvene med at slippe for straf.

Mere om historien i de regionale nyheder på TV/MIDT-VEST 19.30 lørdag aften.

Her er det video-overvågning fra tyveriforsøget i SuperBrugsen i Vildbjerg tilbage i august:

0:30