Sørloth-handel var minutter fra at kikse: - Det er helt vildt

Var der bare gået fire minutter mere, var den kæmpestore handel med Alexander Sørloth gået i vasken.

FC Midtjylland regnede med et stille og roligt transfervindue, men de endte med at sælge for over 200 millioner kroner.
FC Midtjylland regnede med et stille og roligt transfervindue, men de endte med at sælge for over 200 millioner kroner.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Fire minutter kunne have gjort en forskel på omkring 140 millioner kroner for FC Midtjylland. Transferen med Alexander Sørloth var nemlig uhyggeligt tæt på deadline.

FC Midtjylland og Crystal Palace havde fået dispensation til at forlænge transfervinduet en time, så de kunne nå at få papirarbejdet i orden. Normalt går transfervinduet til midnat, men med dispensation til 01:00 gik handlen igennem – klokken 00:56.

Derfor var administrerende direktør Claus Steinlein også en lettet mand, da han landede i Danmark i dag.

- Det er jo helt vildt. Også fordi det var fire minutter før deadline, vi fik den sidste handel på plads, siger han.

Alexander Sørloth kom til FC Midtjylland fra FC Groningen i sommer for tre millioner kroner. Den investering er altså kommet tilbage til fulde på bare et halvt år.

- Det giver os muligheden for at udvikle os herfra. Så det er en stor dag for FC Midtjylland og hele regionen, siger Claus Steinlein.

Det er ikke kun i FC Midtjylland at det store salg vækker opmærksomhed. Jesper Thygesen, der er tidligere professionel fodboldspiller og nuværende ekspert hos TV3 Sport, er også imponeret.

- Det skaber en ny bevidsthed i klubben, bryder nogle grænser. Det vil give endnu mere fart på det, man har sat gang i omkring akademiet og smartodds. Det er en sejr for det, de har sat i søen, siger han.

På sit halve år i FC Midtjylland nåede Alexander Sørloth at score 15 mål, og han skal nu konkurrere om angrebspladsen i engelske Crystal Palace med den belgiske landsholdsangriber Christian Benteke.

2:06