Søren vil leve af at lave musik

I dag har seks talentkommuner fået 5,3 millioner kroner tilsammen. En af de talenter, der kan nyde godt af den pulje penge, er 21-årige Søren Lausen.

I flere kommuner har der været stort fokus på at udvikle unge sportstalenter. Onsdag har Kulturministeriet udpeget seks talentkommuner, som skal have et særligt fokus på talenter inden for kulturens verden. 21-årige Søren Lausen fra Kulturskolen i Viborg, er et af de talenter, der kan få gavn af de 5,3 millioner kroner, som kommunerne onsdag tilsammen er blevet tildelt. 

quoteVi vil bruge det til at lave et fireårigt program, hvor vi kigger på skrivekunst, billedkunst, scenekunst og musik. Vi ser på de personlige egenskaber, passion, vedholdenhed.

Lene Rikke Bresson

- Det er musik 24/7. Jeg har hverken arbejde eller andet, der forstyrrer lige nu. Nu vil jeg fokusere 100 på det her. Lige nu giver jeg den alt, hvad den kan i forhold til musikken, siger Søren Lausen.

Viborg og Holstebro er de to kommuner, der her i landsdelen blevet udpeget som talentkommune. 

- Jeg er simpelthen bare glad i låget, og jeg er også meget taknemmelig. Det betyder, at vi i den grad kan sætte gang i de planer, som vi har gået med i et lille års tid, siger Lene Rikke Bresson, der er leder af Kulturskolen i Viborg. 

Det er først og fremmest børn og unge, der skal nyde godt af kommunens nye titel.

- Vi vil bruge det til at lave et fireårigt program, hvor vi kigger på skrivekunst, billedkunst, scenekunst og musik. Vi ser på de personlige egenskaber, passion, vedholdenhed, siger Lene Rikke Bresson, der er leder af Kulturskolen i Viborg.

Søren Lausens store interesseområde er at skabe musik bag computeren. Selvom han er klar over, at det kræver udholdenhed, blod, sved og tårer at blive noget inden for musikken, er han kulturministerens bidrag nu et skridt tættere på sin helt store drøm.

- Det er helt klart at producere musik til og for andre, siger Søren Lausen.

De fire øvrige talentkommuner er Aarhus, Fredericia, Esbjerg og Holbæk. 

Her kan du se hele indslaget om talentkommunerne.