Søren Pape overrækker brandkadetter 100.000 kroner

Justitsminister Søren Pape Poulsen støttede i dag brandkadet-projektet i Ringkøbing-Skjern Kommune med 100.000 kroner. Penge, som ifølge justitsministeren er godt givet ud.

Justitsminister Søren Pape Poulsen er begejstret for projektet Brandkadetter i Danmark, der er med til at forebygge kriminalitet.
Justitsminister Søren Pape Poulsen er begejstret for projektet Brandkadetter i Danmark, der er med til at forebygge kriminalitet.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

Der er godt nyt til de mange unge brandkadetter i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Projektet kan nemlig fortsætte, selv om støtten fra sponsorerne er væk, takket være en chek på 100.000 kroner, som justitsminister Søren Pape Poulsen i dag overrakte til brandkadetterne.

Og det glæder justitsministeren, at de mange penge kan gøre en stor forskel.

- Det kan give en vej for unge mennesker. Man kan blive en del af et godt og positivt fællesskab. Oveni kan man lære noget meget samfundsnyttigt.

- Det her giver unge mennesker selvtillid. Det gør, at de ranker ryggen. Måske bliver de nogle helt andre unge mennesker, end da de kom her, siger Søren Pape Poulsen.

Brandkadet-projektet forebygger kriminalitet

Projektet Brandkadetter i Danmark begyndte i 2015 og er et forløb for unge flygtninge og danskere, som får en brandkadetuddannelse ved siden af folkeskolen.

Initiativet skal, udover at uddanne de unge mennesker, også hjælpe til at forebygge kriminalitet.

- Jeg tror, vi skal være bedre til at se, hvor vi kan gøre noget, inden det går galt. Jeg kan jo lave nok så mange strafskærpelser, men det, jeg allerhelst vil, er at gøre noget, inden det går galt, siger justitsministeren.

Justitsminister Søren Pape Poulsen overrækker 100.000 kroner til brandkadetterne i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Justitsminister Søren Pape Poulsen overrækker 100.000 kroner til brandkadetterne i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

Respekt, disciplin og ansvar i fokus

Brandkadetternes uddannelse består af 36 timers grundforløb og 37 timers praktikforløb. Når begge dele er gennemført, kan de unge kalde sig for kadetter og dermed blive optaget i korpset af brandkadetter.

Brandkadetter i Danmark har særlig fokus på værdier som respekt, disciplin, ansvar og fællesskab. Alt sammen skal være med til at motivere til både uddannelse og beskæftigelse.

- Jeg tror, det vigtigste for et menneske er følelsen af, at der er brug for dem. Her fortæller man de unge mennesker, at der er brug for dem. Så holder man sig også væk fra kriminalitet og andre ting. Så er man med til at gøre en positiv forskel i stedet for, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

De 100.000 støttekroner kommer fra justitsministeriets pulje til forebyggelse af kriminalitet, og pengene skal blandt andet bruges til at transportere kadetterne hjem om aftenen.