Søren Pape: Nu kan jagtbutik reddes

Den nye planlov betyder, at jagt- og fiskeributikken, JAFI, i Viborg nu kan blive reddet.

Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og de Konservative blev i dag enige om en ny planlov. Det betyder, at Viborg Kommune nu kan redde jagt- og fiskeributikken, JAFI, der ellers var blevet bygget i strid med loven. 

- Jeg er rigtigt glad for det. Det har her handler ikke kun om JAFI, men har stor betydning generelt. Nu er rammerne på plads for, at Jafi kan blive reddet, siger de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Den nye lovgivning betyder, at kommunen får større frihed til at planlægge aflastningscentre udenfor midtbyen, hvor f.eks. tøj-, sko-, og jagt- og fiskeributikker kan ligge. Det er dog stadig Viborg Kommune, der skal give tilladelse.

- Som tidligere borgmester har jeg ofte været frustreret over de her rigide regler. Nu fjerner vi de fleste af problemerne, selvom der selvfølgelig stadig er nogle tilbage, siger Søren Pape Poulsen.

Det er to år siden, byrådet gav tilladelse til byggeriet af JAFI i. For nylig slog statsforvaltningen fast, at det var i strid med loven, men den nye planlov åbner altså op for, at JAFI kan blive liggende. 

Uddrag fra planloven, afsnit 3.1