Søren Pape: Det er et grotesk show

De Konservatives leder efterlyser handling fra statsministeren. Spillet mellem LA og DF har udviklet sig til et grotesk show, mener Søren Pape.

- Det er et grotesk show, der foregår lige nu, hvor Mette Frederiksen må sidde og klaske sig på lårene af grin. Det er helt vildt på det borgerlige Danmarks vegne, det der foregår nu.

Så kontant beskriver Det Konservative Folkepartis leder den magtkamp, der lige nu udspilles i blå blok mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Jeg synes, der er for meget fokus på spil og spin og taktik, end der er fokus på Danmark og nationens udfordringer lige nu. Vi står med rigtigt mange udfordringer, vi skal have løst, siger Søren Pape Poulsen til TV MIDTVEST.

Han er forundret over, at det hele kan ende med et valg og muligheden for en socialdemokratisk ledet regering.

- Jeg tror ikke, der er ret mange uden for Christiansborg, der forstår det her – det tror jeg simpelthen ikke, der er. Jeg forstår det heller ikke selv, siger Søren Pape.

Han efterlyser handling fra statsministeren, inden det hele kører af sporet for den borgerlige blok.

- Statsministeren skal sætte sig i front af det her. Han skal kalde partilederne ind. Vi skal have en drøftelse af, hvordan i alverden vi når hinanden. Og så skal vi allesammen tænke på, at vi er sat hertil for at tjene vores land og ikke for at sidde og råbe og skrige ad hinanden fra en trætop. Nu skal der simpelthen laves noget arbejde, fastslår Søren Pape Poulsen og tilføjer:

- Nu skal vi ærligt talt opføre os som voksne mennesker og få lavet en aftale.

Fronterne mellem DF og LA er blevet trukket stærkt op, fordi LA på forhånd inden 2025-forhanlingerne har sat et ultimativt krav om topskattelettelser for alle på 5 %.