Søren Gade: Stop karaktermord på de konservative

Gruppeformanden kommer med en usædvanlig opsang til sine partifæller efter balladen om landbrugspakken.

150510SorenGade.jpg

Venstres gruppeformand på Christiansborg, Søren Gade, slår nu i bordet over for de partifæller, der langer ud efter de konservative i kølvandet på Eva Kjer Hansens afgang som minister.

Berlingske skriver, at Søren Gade "er trist over", at Venstre-folk og andre blå politikere insinuerer, at sagen kun udviklede sig så dramatisk, fordi de konservative sov i timen.

- Derfor har jeg kommunikeret ret hårdt til Venstres gruppe, at det skal stoppe. Jeg har bedt folketingsgruppen om at holde op med at komme med den slags udsagn. Nogle har nærmest forsøgt at lave et karaktermord på de Konservatives Rasmus Jarlov. Jeg har bedt mine partifæller om, at de i stedet skulle se på, hvor mange ordførerskaber han har, og hvor mange timer i døgnet han har, siger Søren Gade til avisen.

Nogle har nærmest forsøgt at lave et karaktermord på de Konservatives Rasmus Jarlov.

Gruppeformanden understreger, at han ikke tager stilling til, om de konservative blev præsenteret for misvisende tal i sagen om landbrugspakken.

- Jeg har ikke været med til forhandlingerne, så det kan du ikke tage mig til indtægt for. Mit budskab er, at de karaktermord fra mine egne partifæller mod andre politikere fra blå stue skal stoppe, fastslår han.

Gade fortæller desuden, at repræsentanter for de fire blå partier fremover vil holde et ugentligt møde for at "undgå misforståelser, som dem, vi lige har været vidne til".