Søren fangede krybskytter på fersk gerning

Bevæbnet med en termisk kikkert gik Søren Buhl på jagt efter to krybskytter, og det gav pote.

Søren Buhl hjalp politiet på sporet af to krybskytter.
Søren Buhl hjalp politiet på sporet af to krybskytter.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

- Du ruller vinduet helt ned. Det er en civil anholdelse, og politiet kommer lige om lidt.

Sådan lyder den korte kommando fra jæger og landmand Søren Buhl, da han mandag aften finder frem til den anden af de to krybskytter, der har affyret skud på en mark ved Ulfborg.

Kort forinden har en nabo ringet til ham og fortalt, at han har hørt riffelskud affyret tæt på sin ejendom. 

4:18
Søren Buhl gæstede onsdag aften TV MIDTVEST for at fortælle om oplevelsen.

Kunne guide politiet med natkikkert

Sammen tager de to naboer ud for at finde dem, der har skudt.

- Vi kører omkring 20-25 km/t, så jeg kan nå at se med natkikkerten, hvad der sker. Og pludselig råber jeg ’kør, kør, kør! Der ligger to mænd og et kronvildt derude!’, forklarer Søren Buhl. 

Da politiet kort efter ankommer til stedet, kan han derfor let guide dem i retning af de to mænd. Og da den ene stikker af til fods og vil køre væk i sin bil, er det altså også Søren Buhl og naboen ved hjælp af en civil anholdelse holder ham tilbage.

- Jeg håber også, det sender et signal om, at det her ikke accepteres nogen steder, lyder det resolut fra jægeren.

Jagtforening: Krybskytteri skaber utryghed

For to år siden var der ligeledes krybskytter på spil i området. Dengang blev de skyldige ikke fanget. Nu håber den lokale jagtforening, at problemet er løst.

- Det er noget, der skaber utryghed i området, og det er et problem, fordi det simpelthen ikke er lovligt, forklarer Lars Hansen, der er bestyrelsesmedlem i Sdr. Nissum/Fjand Jagtforening.

Og hos lokalpolitiet i Holstebro, er de også godt tilfredse med, at de to mænd begge blev anholdt og nu er sigtet for overtrædelse af jagtloven:

- Det er noget, der sker en gang i mellem, men det er meget sjældent, vi får fanget gerningsmændene på fersk gerning, forklarer vicepolitiinspektør Allan Laustsen.

Efter episoden på marken er krybskytternes våben nu beslaglagt af politiet. Manden, der forsøgte at stikke af fra gerningsstedet i bil er i øvrigt sigtet for spirituskørsel.

Mændene er begge fra lokalområdet og har begge erkendt at have drevet jagt uden jagtret.