Manden bag Thy Whisky: - For søren, det har været en god dag

Jakob Stjernholm, der er en af mændene bag Thy Whisky, har haft en af de bedre dage i sin whisky-karriere.

Jakob Stjernholm har haft en af de bedre dage i sit liv. Hans Whisky er blevet kåret som den bedste i Europa.
Jakob Stjernholm har haft en af de bedre dage i sit liv. Hans Whisky er blevet kåret som den bedste i Europa.
Foto: Frank Sørensen, TV MIDTVEST

Spørger man Jakob Stjernholm om det har været en normal dag på jobbet, så er svaret klart. Den har i den grad skilt sig ud, og det har den, fordi Jakob Stjernholm er en af mændene bag de nu eftertragtede gyldne dråber, der også går under navnet Thy Whisky No. 9 Bøg Single Malt. 

Whiskyen er netop kåret som Europas bedste af Jim Murray Whisky Bible, og derfor har whiskyelskere, medier og andre nysgerrige dagen igennem haft travlt med at få et pip eller et glimt af Jakob Stjernholm og whiskyen.

- For søren, det har været en god dag. Vi er jo flyttet til Thy for at skabe noget, folk har lyst til at smage, se og høre om, og det må man sige folk har villet idag, siger Jakob Stjernholm. 

Manden i centrum

Whiskyeventyret startede for ni år siden, men det var først sidste år, at Jakob Stjernholm og konen forlod trygge jobs og bopæl i København for at begynde karrieren som fuldtids-whiskybønder.

- Det er gået noget hurtigere og finere, end vi havde forestillet os, lyder det stolt fra whiskybonden. 

Jakob Stjernholm er fra sin fortid som embedsmand i Transportministeriet vant til at kontakte medier for at sælge den gode historie, men netop i dag var det ham selv og hans bedrift, der var den gode historie. 

- Jeg er slet ikke vant til at være den, der skal være i centrum, så det har været meget anderledes, siger Jakob Stjernholm. 

På mandag skal Thy Whisky i Go'Morgen Danmark sammen med forfatteren bag en whiskybog. 

2:21
Thy Whisky har fået én af deres whisky'er kåret som Europas bedste af anerkendt guide.