Socialt udsatte skal lære IT

Viborg Kommune har netop fået tildelt næsten 300.000 statskroner, der skal være med til at sikre, at socialt udsatte borgere bliver bedre til at håndtere IT.

Computer tastatur.jpg

Social- og Integrationsministeriet har netop uddelt støttekroner til sytten IT-projekter i seks forskellige kommuner. Alle projekter har det formål, at ville styrke socialt udsattes IT-færdigheder. Et af projekterne er i Viborg Kommune, der har modtaget 290.500 kroner.

- De 17 projekter hjælper socialt udsatte borgere til at komme med på IT-bølgen. Mere og mere kontakt mellem borgere og det offentlige foregår digitalt, og der er vigtigt, at vi tilbyder adgang til IT til de borgere, der ikke anvender de eksisterende tilbud, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup.

Forsorgshjem får penge

Det er forsorgshjemmet Vibohøj der får glæde af støttekronerne til Viborg Kommune. Her håber man, at støttekronerne kan hjælpe målgruppen med IT, så de bedre kan være en del af det danske samfund.

- Jeg er rigtig glad for vi er blandt de udvalgte - og det glæder mig, at vi nu får mulighed for at støtte ekstra op om de borgere der er udsatte ,og deres muligheder for at benytte de muligheder som IT giver i 2012, siger socialudvalgsformand Mette Nielsen.