Socialt bedrageri for millioner standset

Kampagne mod socialt bedrageri i Ringkøbig-Skjern kommune har ført til stop for udbetalinger for næsten to millioner kroner.

Ringkoebing kommune Raadhus 2.jpg

Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune har netop gennemført "Aktion reelt enlig" som et led i bekæmpelsen af socialt bedrageri. Resultatet er en stor succes og har samlet sparet kommunen for 992.685 kroner, skriver kommunen i dag i en pressemeddelelse.

"Aktion reelt enlig" er et led i en større kampagne i kommunen mod socialt bedrageri. På et år har det ført til stop for udbetalinger for næsten to millioner kroner.

- Vi kan som kommune ikke acceptere socialt bedrageri. Dem, der tænker i den form for misbrug, tager penge fra kommunens kerneområder. Derfor fortsætter vi også kampagnen, siger chef for Borgerservice ,Carsten Spang.

Ikke længere enlig

"Aktion reelt enlig" blev indledt i november sidste år, hvor kommunen sendte et brev ud til de 865 borgere i kommunen, der på det tidspunkt modtog sociale ydelser som enlig forsørger. Modtagerne af brevet blev bedt om at indsende en erklæring til kommunen, hvor de godtgjorde, at de fortsat var enlig forsørger.

- Forventningen var, at omkring 25 ville melde tilbage, at de ikke var enlige længere. Resultatet blev, at vi kunne stoppe udbetalingen til 27 borgere, siger Carsten Spang.