Socialt ansvar hædres i Holstebro

For andet år i træk lægger Musikteatret i Holstebro lokaler til CSR Awards.

CSR_awards.jpg

For andet år i træk lægger Musikteatret i Holstebro lokaler til CSR Awards.  En storstillet prisuddeling, der hylder de danske virksomheder, der på bedste vis formår at løfte deres sociale ansvar.

CSR står for Coorporate Social Responsibility - altså evnen til som virksomhed at påtage sig et socialt ansvar.

Hollywood-drys og royalt besøg

Prisuddelingen og konferencen, der løber over de næste to dage, får besøg af flere ministre, den danske Hollywood-skuespillerinder Connie Nielsen og ikke mindst Hans Kongelige Højhed Prins Joakim.

- Jeg er utrolig stolt over, at CSR Fonden har valgt Holstebro Kommune som partner, og at Holstebro endnu engang er værtsby for CSR Awards. Det er ingen tvivl om, at arrangementet bliver anledning til, at endnu flere virksomheder i Nordvestjylland får øje på CSR, og giver ny luft til begrebet samfundsansvar, udtaler H. C. Østerby (S), borgmester i Holstebro Kommune.

Arriva tager socialt ansvar

Én af de nominerede virksomheder er Arriva. Her sætter de en ære i at ansætte ledige med for eksempel arbejdsskade- eller flexjob-udfordringer fra landets jobcentre. Og den ordninig har blandt andre Ricki Olsen fra Vinderup nydt godt af. For tre uger siden skiftede han ledighed ud med et job som chauffør hos Arriva.

- Jeg synes, det er en rar følelse. Man kan bruges til noget og skal ikke bare gå derhjemme og kukkelure, for så føler man bare man ikk' dur. Men når man får chancen, så føler man duer til lidt, forklarer Ricki Olsen til TV MIDTVEST.

Stor betydning for ledige

Ricky Olsen bakkes op at Arrivas ansvarlige medarbejder for mangfoldighed, Mette Ovgaard:

- Det kan være rigtig svært at komme tilbage til arbejdsmarkedet, hvis man går ledig og måske har haft en arbejdsskadeforløb eller kæmper for at finde et flexjob. Så dét, at der er nogen jobåbninger, og nogen, der tager ansvar og bruger ekstra ressourcer på de her medarbejdere, det betyder rigtig meget, forklarer Mette Ovgaard.

Arriva er nomineret i to kategorier. Om de løber med én eller flere af priserne må tiden vise.