Socialrådgiver indgår forlig med Herning Kommune

Byrådsmedlem Lone Nielsen indgår forlig med Herning Kommune om en fratrædelsesordning.

Lone Nielsen glæder sig over den fratrædelsesaftale, hun nu har indgået med Herning Kommune efter et forløb, hvor hun beskyldte kommunen for at fyre hende af politiske motiver.
Lone Nielsen glæder sig over den fratrædelsesaftale, hun nu har indgået med Herning Kommune efter et forløb, hvor hun beskyldte kommunen for at fyre hende af politiske motiver.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

Herning Kommune indgår nu et forlig med socialrådgiveren Lone Nielsen, der ellers forventede en fyreseddel efter en rapport afslørede en række fejl i Lone Nielsens sagsbehandling i en sag en om tvangsfjernelse. 

I dag glæder Lone Nielsen sig over, at sagen nu får en afslutning, og at den afslutning ikke er en fyring. 

- Det har været et hårdt forløb. Men det har heldigvis været en god udgang, siger Lone Nielsen. 

I stedet for en fyring blev det til en gensidig aftale om fratrædelse. 

- Jeg synes, Herning Kommune har vist stor villighed til at finde en aftale, som jeg kunne se mig selv i, siger hun. 

Advokat og partner, Søren Ole Nielsen, har forhandlet på vegne af Herning Kommune, og hvad der helt præcist ligger i aftalen, holder parterne for sig selv. 

- Det er jo en meget usædvanlig og kompleks sag. Og det parterne har været enige om, det er at kigge fremad. Både af hensyn til medarbejderen Lone Nielsen, og Herning Kommune. 

Fejl i sagsbehandling

Sagen begyndte, da en ekstern rapport fra revisions og rådgivningsfirmaet, Ernst & Young påpegede en række fejl i sagsbehandlingen i en børne-sag. 

- Sådan en rapport med fejl på fejl på fejl, den vil vi simpelthen ikke sidde og kigge på uden at det får konsekvenser, sagde Hernings borgmester, Lars Krarup dengang til TV MIDTVEST. 

Kort efter stod Lone Nielsen frem og sagde, at hun var blevet fyret på baggrund af rapportens konklusioner. Lone Nielsen var på det tidspunkt ikke alene ansat i Herning Kommune som socialrådgiver, hun var også valgt i byrådet.

Først sad hun byrådet for Socialdemokratiet, men senere forlod hun socialdemokraterne og stiftede en ny Borgerliste, fordi hun mente socialdemokraterne ikke skulle have indgået i en aftale, hvor der blev sparet blandt andet på specialområdet.

Da Lone Nielsen stod frem og fortalte, at det var hende, kommunen agtede at fyre på baggrund af rapporten, kritiserede hun fyringen for at være politisk motiveret.  

- Mine ledelse har jo aldrig givet udtryk for andet, end at de var glade for mig. Og så har Økonomiudvalget med Lars Krarup i spidsen så vedtaget, henover ledelsen, at jeg skal fyres personligt, sagde hun. 

Men Lars Kraup afviste.

- Det har intet som helst at gøre med, det kan jeg sige med 100 procent sikkerhed, hvem der er bag hverken i det ledelsesmæssige lag som menneske og heller ikke hos den ansvarlige sagsbehandler, sagde han dengang.  

Men nu har parterne altså landet en aftale, der helt undgår en fyring af Lone Nielsen. 

Men har du så ikke været lidt for tidligt ude med beskyldninger om politisk motiveret fyring?

- Tjo, det kan måske godt have en antagelse af. Nu har vi indgået en aftale, og den er vi begge to tilfredse med, siger Lone Nielsen.

2:14
Socialrådgiver Lone Nielsen har lavet en fratrædelsesaftale med Herning Kommune efter fejl i en børnesag.